Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας βρίσκονται στραμμένα όλα τα βλέμματα, για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Η μεγάλη πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Κυριακής 16 Μαρτίου, με τις ομάδες να έχουν πάρει ήδη θέση στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το GP είναι ξεχωριστό από κάθε άποψη, καθώς για πρώτη φορά θα δούμε τα καινούργια μονοθέσια, με τις μεγαλύτερες αλλαγές τεχνικών κανονισμών στην ιστορία. Όπως αναφέρουν σχεδόν όλοι, σε αυτό τον αγώνα δεν έχει σημασία ποια θέση θα πάρεις, αλλά να καταφέρεις να τερματίσεις και να φανείς αξιόπιστος.

Όλοι αδημονούν για την ώρα που θα ανάψουν τα πράσινα φώτα και τα μονοθέσια θα φύγουν από τη γραμμή εκκίνησης. Φαβορί δεν υπάρχουν φέτος, καθώς κανείς δεν γνωρίζει, όχι μόνο τη δυναμική των αντιπάλων, αλλά ούτε καν τη δική του. Mercedes και Ferrari φαίνεται ότι έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά μέσα στην πίστα, σε πραγματικές συνθήκες, δεν έχει μπει κανένας. Οπότε, δεν είναι ώρα για συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα του Albert Park βρίσκεται μέσα σε ένα πάρκο, με την πρώτη στροφή μετά την ευθεία της εκκίνησης να είναι η πιο απαιτητική, καθώς οι οδηγοί καλούνται να φρενάρουν από τα 300 χλμ./ώρα και να στρίψουν. Τα μονοθέσια πηγαίνουν με τέρμα το γκάζι σε εννέα σημεία και η δύναμη φθάνει έως τα 5G.

Η McLaren είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Αυστραλία με 11 νίκες, ακολουθεί η Ferrari με 7, η Williams με 5, ενώ από μία έχουν Red Bull και Lotus.

Τεχνικά στοιχεία πίστας

Μήκος πίστας: 5.303 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 58
Απόσταση αγώνα: 307.574 χιλιόμετρα
Αριθμός στροφών: 16 (10 δεξιές, 6 αριστερές)
Ρεκόρ γύρου: 1:24.125 (Michael Schumacher, 2004)
Πρώτο GP: 1996
Νικητής 2013: Kimi Raikkonen (Lotus F1)

Πρόγραμμα

Σάββατο 15/3
Ελεύθερες δοκιμές: 05:00 – 06:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 08:00GR (OTE TV)

Κυριακή 16/3
Αγώνας: 08:00GR (OTE TV – Alpha μαγνητοσκόπηση στις 15:00GR)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης