Στο λιμάνι της Βαλένθια θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο όγδοος αγώνας της σεζόν στη Formula 1. Αυτό είναι το δεύτερο Grand Prix του πρωταθλήματος που γίνεται στην Ισπανία και γι’ αυτό έχει ονομαστεί και Ευρώπης.

Το σκηνικό στην πίστα είναι παρόμοιο με αυτό σε Μονακό και Καναδά, αφού οι οδηγοί περνούν μπροστά από το λιμάνι και στρίβουν οριακά στις συνολικά 25 στροφές. Τα pit stop γίνονται στην παλιά ψαραγορά της πόλης, με τις ευθείες να είναι αρκετές. Το σιρκουί της Βαλένθια είναι δύσκολο και απαιτητικό, αφού συνδυάζει μεγάλες ευθείες και αργές στροφές, με τα ελαστικά να καταπονούνται ιδιαίτερα και να χρειάζεται σωστή και έξυπνη επιλογή και διαχείριση από τις ομάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους τη μαλακή και μεσαία γόμα της Pirelli. Όπως συμβαίνει σε παρόμοιες πίστες, οι κατατακτήριες δοκιμές παίζουν μεγάλο ρόλο, αφού στον αγώνα οι προσπεράσεις δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα ξεκινήσουν το Σάββατο (23/6) στις 14.00 ώρα Ελλάδας, με την εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής (24/6) να έχει προγραμματιστεί για τις 15.00 (ώρα Ελλάδας).

GP Ευρώπης- Βαλένθια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήκος πίστας: 5.419 μέτρα
Γύροι: 57
Απόσταση: 308.883 χλμ.
Ρεκόρ γύρου: 1:38.683 (Glock- 2009)
Στροφές: 25 (14 δεξιές, 11 αριστερές)
Αλλαγές ταχυτήτων ανά γύρο: 64 (3.648 στον αγώνα!)
Νικητής 2011: Sebastien Vettel (Red Bull)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης