Στη Σαγκάη της Κίνας, στρέφονται αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20 Απριλίου), όλα τα βλέμματα των φίλων της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τον τέταρτο αγώνα της φετινής σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια υπερσύγχρονη πίστα, όπου όλα τα κτίρια έχουν σχεδιαστεί με βάση την κινεζική παράδοση και το σχήμα του circuit απεικονίζει το κινέζικο σύμβολο «Shang» που σημαίνει «Ψηλότερα», θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας πριν οι ομάδες έρθουν στην Ευρώπη.

Το «Shanghai International Circuit», έχει τη μεγαλύτερη ευθεία στο πρωτάθλημα, μήκους 1.170 μέτρων, με την ταχύτητα των μονοθεσίων να ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα. Η ποικιλία στροφών και το μεγάλο πλάτος της πίστας ευνοούν τα προσπεράσματα και συνήθως, σε αυτό τον αγώνα, γίνονται εντυπωσιακές μάχες μεταξύ των οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φρένα καταπονούνται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο GP, όπως και τα ελαστικά, με την Pirelli να έχει επιλέξει τη μέση γόμα (λευκό χρώμα) και τη μαλακή (κίτρινο χρώμα).  Πιο επιτυχημένη ομάδα στη Σαγκάη είναι η Ferrari με τέσσερις νίκες, ακολουθεί η McLaren με τρεις, ενώ από μία έχουν η Red Bull και η Mercedes. Fernando Alonso και Lewis Hamilton έχουν ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου δύο φορές.

Μεγάλα φαβορί και σε αυτό τον αγώνα είναι οι Hamilton και Rosberg με Mercedes. Η γερμανική ομάδα έχει αυτή τη στιγμή το ταχύτερο και πιο αξιόπιστο μονοθέσιο του grid.

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 5.451 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 56
Απόσταση αγώνα: 305.066 χιλιόμετρα
Στροφές: 16 (7 δεξιές, 7 αριστερές)
Δύο ζώνες DRS
Ρεκόρ γύρου: 1:32.238 (Μichael Schumacher, 2004)
Πρώτο GP: 2004
Νικητής 2013: Fernando Alonso (Ferrari)

Πρόγραμμα

Σάββατο (19/4)
Κατατακτήριες δοκιμές: 09:00GR (OTE TV)

Κυριακή (20/4)
Αγώνας: 10:00GR (OTE TV / Alpha σε μαγνητοσκόπηση στις 17:00GR)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης