Χαρακτηρίζεται ως το στολίδι της F1. Είναι ο πιο διάσημος αγώνας του πρωταθλήματος. Αυτός, στον οποίο όλοι οι οδηγοί δίνουν το 110% των δυνάμεων για να κερδίσουν και ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, δίπλα στον πρίγκιπα Αλβέρτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο GP του Μονακό, κάθε χρονιά διοργανώνονται τα πιο εντυπωσιακά event. Χιλιάδες κόσμου, κατακλύζουν τα ξενοδοχεία και η μαρίνα είναι γεμάτη από θαλαμηγούς, με τα πανέμορφα κορίτσια να δροσίζονται στις πισίνες, κάνοντας ακόμα και τους οδηγούς να χάνουν την επαφή με το… δρόμο.

Oι στενοί δρόμοι του Μόντε Κάρλο και οι συνεχείς στροφές, κάνουν το έργο των οδηγών πολύ δύσκολο, με το παραμικρό λάθος να κοστίζει ακριβά. Σε αυτό το GP τα προσπεράσματα είναι είδος προς εξαφάνιση, γι αυτό, όποιος κερδίσει την pole position, γίνεται άμεσα το μεγάλο φαβορί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και τα μονοθέσια να είναι τέλεια ισορροπημένα. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι ελεύθερες δοκιμές διεξάγονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή όπως στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο μοναδικός δρόμος δίνεται ξανά στην κυκλοφορία και το Σάββατο κλείνει και πάλι, ώστε να γίνουν οι κατατακτήριες.

Οι Ayrton Senna και Michael Schumacher είναι οι οδηγοί που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο Μονακό, έχοντας έξι και πέντε νίκες, αντίστοιχα. Από τους εν ενεργεία, ο Fernando Alonso έχει πανηγυρίσει δύο φορές, και από μία οι Sebastian Vettel, Jenson Button, Lewis Hamilton, Nico Rosberg και Kimi Raikkonen.

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 3.340 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 78
Απόσταση αγώνα: 260.520 χιλιόμετρα
Ρεκόρ γύρου: 1:14.439 (Μichael Schumacher, 2004)
Πρώτο GP: 1950
Στροφές: 19 (11 δεξιές, 8 αριστερές)
Αλλαγές ταχυτήτων ανά γύρο: 62

Πρόγραμμα

Σάββατο 24/5
Ελεύθερες δοκιμές: 12:00 – 13:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (OTE TV)

Κυριακή 25/5
Αγώνας: 15:00GR (OTE TV / Alpha)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης