Μετά τη Σιγκαπούρη και το Αμπού Ντάμπι και το GP του Μπαχρέιν θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων, με τον Κυριακάτικο αγώνα (6/4) να ξεκινά με τη δύση του ηλίου και να ολοκληρώνεται τη νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα του Sakhir είναι από τις πιο σύγχρονες του πρωταθλήματος, μια όαση στο κέντρο της ερήμου, που εντυπωσιάζει με τη χάραξη και την πολυτέλειά της. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αγώνας θα διεξαχθεί με προβολείς, με τους τεχνικούς να εγκαθιστούν περιμετρικά του circuit 495 πυλώνες, ύψους από 10 έως και 45 μέτρα.

Η Mercedes φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί, με τις μεγάλες ευθείες να την ευνοούν, όπως και τις McLaren και Williams. Η άμμος που μεταφέρεται από τον αέρα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ομάδες, με τους μηχανικούς να χρησιμοποιούν ειδικά φίλτρα για να προστατέψουν τους κινητήρες των μονοθεσίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα είναι η πρώτη στροφή, καθώς οι οδηγοί πέφτουν στα φρένα από τα 315 χλμ./ώρα στα 65 χλμ./ώρα και πρέπει να προστατέψουν όσο είναι δυνατόν τα ελαστικά τους, αλλά και να έχουν καθαρή έξοδο για την επόμενη ευθεία.

Η Pirelli έχει επιλέξει τη μεσαία και μαλακή γόμα, παρότι η θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς μόλις δύσει ο ήλιος.

Τεχνικά στοιχεία πίστας

Μήκος πίστας: 5.412 χιλιόμετρα
Απόσταση αγώνα: 308,238 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 57
Ρεκόρ γύρου: 1:30.252 (M.Schumacher, 2004)
Πρώτο GP: 2004
Στροφές: 15 (9 δεξιές, 6 αριστερές)

Το πρόγραμμα του αγώνα

Σάββατο 5/4
Κατατακτήριες δοκιμές: 18:00GR (OTE TV)

Κυριακή 6/4
Αγώνας: 18:00GR (OTE TV, Alpha)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης