Tο πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με το Grand Prix της Ουγγαρίας, με τις ομάδες και τους οδηγούς να φεύγουν απευθείας την περασμένη Κυριακή, από τη Γερμανία για τη Βουδαπέστη, προκειμένου να πάρουν θέση στην πίστα του Hungaroring.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουγγαρία βρίσκεται στο καλεντάρι της F1 από το 1986 και μπορεί να περηφανεύεται ότι φιλοξενεί ένα από τα πιο ιστορικά GP, μετά το Μονακό και Μόντσα. Η πίστα δεν είναι πολύ απαιτητική, αλλά έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που αξίζει να αναφέρουμε.

Η εκκίνηση παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς το circuit είναι στενό και δεν υπάρχουν πολλά σημεία για προσπέραση. Τα μονοθέσια επιταχύνουν με τέρμα γκάζι μόνο για 10 δευτερόλεπτα στο γύρο, οπότε απαιτούνται ρυθμίσεις για όσο το δυνατόν περισσότερη κάθετη δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Rosberg και Hamilton είναι τα μεγάλα φαβορί και εκτός απροόπτου οι δύο τους θα μονομαχήσουν και πάλι για την πρώτη θέση. Η μοναδική ομάδα που μπορεί να τους απειλήσει είναι η Williams, με τις Red Bull και Ferrari να κάνουν το δικό τους αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι, μετά το Hungaroring ξεκινούν οι διακοπές των οδηγών και μηχανικών, με την F1 να συνεχίζεται στις 22-24 Αυγούστου, με το GP του Βελγίου.

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 4.381 μέτρα
Αριθμός γύρων: 70
Απόσταση αγώνα: 306.630 χιλιόμετρα
Ρεκόρ γύρου: 1:19.071 (Michael Schumacher, 2004)
Ελαστικά: Μέση και μαλακή γόμα

Πρόγραμμα αγώνα

Σάββατο 26 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές: 12:00 – 13:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (OTE TV)

Κυριακή 27 Ιουλίου
Αγώνας: 15:00GR (Alpha, OTE TV)

   
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης