Το τρομακτικό ατύχημα του Jules Bianchi την περασμένη Κυριακή στη Suzuka, έχει επισκιάσει τα πάντα στην F1. Τα αγωνιστικά δρώμενα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο (11-12/10), πραγματοποιείται στο Sochi το πρώτο GP της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πίστα που είναι κατασκευασμένη μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο, το οποίο είχε δημιουργηθεί για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη χάραξη έκανε ο διάσημος αρχιτέκτονας Hermann Tilke, με τα μονοθέσια να περνούν ανάμεσα από τα κτίρια των εγκαταστάσεων.

Το μήκος της διαδρομής είναι 5.848 μέτρα και αποτελείται από 18 στροφές, με το circuit να θυμίζει σε ορισμένα σημεία αυτό της Βαλένθια που ήταν στο καλεντάρι έως το 2012. Το Sochi Autodrom είναι η τρίτη μεγαλύτερη πίστα στο πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των οδηγών και των ομάδων είναι ότι δεν τη γνωρίζουν καθόλου, καθώς οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ώρες! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μεγάλα φαβορί και σε αυτό το GP είναι οι δύο οδηγοί της Mercedes, Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Η μεταξύ του μάχη αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων, καθώς μάχονται για τον παγκόσμιο τίτλο. Τα φώτα θα πέσουν όμως και στη Marussia, η οποία επέλεξε να μην αντικαταστήσει τον Bianchi βάζοντας κανονικά το όνομά του πάνω από τα pits της ομάδας.  

Οι οδηγοί, οι μηχανικοί και όλοι όσοι εργάζονται στην F1 ή καλύπτουν τους αγώνες θα έχουν κολλημένα επάνω τους αυτοκόλλητα που γράφουν «Tous avec Jules#17» δηλαδή «Όλοι για τον Ζουλ».

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος διαδρομής: 5.848 μέτρα
Αριθμός γύρων: 53
Απόσταση αγώνα: 309.74 χλμ.
Ρεκόρ γύρου: –
Μέση ταχύτητα γύρου: 220 χλμ./ώρα (κατ΄εκτίμηση)
Αριθμός στροφών: 18 (12 δεξιές, 6 αριστερές)

Το πρόγραμμα του αγώνα

Σάββατο 11/10

Ελεύθερες δοκιμές: 11:00 – 12:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 14:00GR (OTE TV)

Κυριακή 12/10
Αγώνας: 14:00GR (Alpha, OTE TV)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης