Στην ιστορική πίστα του Silverstone που βρίσκεται στο παλιό αεροδρόμιο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο (5-6 Ιουλίου), ο ένατος γύρος του πρωταθλήματος της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το circuit, έλαβε χώρα στις 13 Μαΐου του 1950 το πρώτο GP της F1. Η πίστα δέχθηκε στο πέρασμα των χρόνων αμέτρητες αλλαγές, με την τελευταία να γίνεται το 2010. Το Silverstone αποτελεί την καρδιά του σπορ, καθώς αρκετές ομάδες έχουν τα εργοστάσια τους στη γύρω περιοχή.

Σε αυτή την πίστα σημαντικό ρόλο παίζει η αεροδυναμική και τα ελαστικά, με τις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών να είναι καθορίζουν πολλές φορές το τελικό αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο αγώνα, η Pirelli έδωσε στις ομάδες τις δυο πιο σκληρές γόμες, τη P Zero Orange και τη P Zero Medium.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton θέλει οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπατριώτες του και να πλησιάσει στη βαθμολογία τον team-mate του στη Mercedes, Nico Rosberg. Η Williams ελπίζει σε κάτι καλύτερο από το προηγούμενο GP στην Αυστρία, με τις Red Bull και Ferrari να είναι απρόβλεπτες.

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 5.891 μέτρα
Αριθμός γύρων: 52
Απόσταση αγώνα: 306.198 χιλιόμετρα
Ρεκόρ πίστας: 1:33.401 (Mark Webber – Red Bull, 2013)
Πρώτο GP: 1950

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Σάββατο 5/7
Ελεύθερες δοκιμές: 12:00 – 13:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (OTE TV)

Κυριακή 6/7
Αγώνας: 15:00GR (Alpha, OTE TV)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης