Τον μεγαλύτερο αγώνα της φετινής σεζόν περιμένουν με αγωνία οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την ερχόμενη Κυριακή (25/11), στην πίστα του Interlagos στη Βραζιλία, δύο σπουδαίοι οδηγοί θα δώσουν τη μάχη για το στέμμα του πρωταθλητή, κυνηγώντας παράλληλα και το μεγάλο ρεκόρ.

Sebastien Vettel και Fernando Alonso έχουν αποδείξει -ειδικά φέτος- ότι είναι οι καλύτεροι όλων. Ωστόσο, στη Βραζιλία θα δούμε τον κυρίαρχο. Και σε αυτήν τη μάχη πρέπει να βάλει το χέρι της και η Ferrari. Να βοηθήσει τον Alonso, ώστε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Vettel, να φανεί για μια φορά ανταγωνιστική απέναντι στη Red Bull. Γιατί, κακά τα ψέματα, το κόκκινο μονοθέσιο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος είναι υποδεέστερο από αυτό της αυστριακής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Alonso πολλές φορές δείχνει να παλεύει μόνος του με το θηρίο. Έχει φυσικά και την τύχη με το μέρος του, αλλά στη Βραζιλία αυτό δεν φτάνει. Και όσο και να ισχυρίζεται το μεγάλο αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone, ότι ο Vettel δεν έχει το χάρισμα και απλώς εκμεταλλεύεται τη δυναμική του μονοθεσίου, αυτός είναι το μεγάλο φαβορί.

Με 13 βαθμούς διαφορά, ο Sebastien χρειάζεται απλώς να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη, ο Fernando θέλει οπωσδήποτε να ανέβει στο βάθρο και να δει τον αντίπαλό του όσο γίνεται πιο πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη ώρα, λοιπόν, έφθασε. Στη Βραζιλία θα φανούν οι πραγματικοί πρωταθλητές. Alonso και Ferrari εναντίον Vettel και Red Bull!

Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία:

Η Pirelli θα δώσει στις ομάδες τη μέση και σκληρή γόμα ελαστικών, με τη στρατηγική να λέει ένα ή δύο pit-stop.

To Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός και ζέστη, ενώ την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει κατά 10 βαθμούς, με την πιθανότητα βροχής να είναι στο 40%.

Vettel και Alonso κυνηγούν το τρίτο τους παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αν πάει στον Γερμανό, θα γίνει ο τρίτος οδηγός με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις, μετά τους Manuel Fazio και Michael Schumacher.

Τα τελευταία τρία χρόνια, όποιος πήρε την pole position δεν κέρδισε τον αγώνα. Από το 2001, μόνο ο Massa έχει καταφέρει να είναι poleman και νικητής στη Βραζιλία.

Το πρόγραμμα του GP Βραζιλίας

Σάββατο 24/11
Κατατακτήριες δοκιμές 18:00GR (ΟΤΕ Sport 3 – Απευθείας μετάδοση)

Κυριακή 25/11
Αγώνας 18:00GR (Αlpha, ΟΤΕ Sport 3 – Απευθείας μετάδοση)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης