Τον περασμένο Νοέμβριο η Opel επέστρεψε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το Adam Cup. Η γερμανική φίρμα ωστόσο, θέλει να κάνει δυναμική είσοδο στους διεθνείς αγώνες αυτοκίνητου και γι αυτό προετοιμάζει ένα ακόμα αυτοκίνητο, το Adam R2.

Στόχος της, είναι να συμμετάσχει στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές της FIA. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού αγωνιστικού οχήματος, όπως ενσωματωμένη δομή ασφάλειας, αγωνιστικά καθίσματα SPARCO Competition συμβατά με το σύστημα ασφάλειας οδηγού HANS, cockpit με LCD ένδειξη σχέσης κιβωτίου, λυχνία ελέγχου και υπολογιστή ταξιδιού MONIT, κεντρικό πάνελ ελέγχου, σποτ ανάγνωσης και ηλεκτρικό πυροσβεστήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To αγωνιστικό Adam R2 φέρει όλες τις προδιαγραφές της FIA

Τροφοδοτείται από τον 16βάλβιδο 1.6 ECOTEC κινητήρα, αποδίδοντας 185 ίππους και 190 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω σειριακού πεντατάχυτου κιβωτίου Sadev και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με πολύδισκο συμπλέκτη εμπλοκής. Το σετάρισμα του πλαισίου, με ρυθμίσεις για άσφαλτο και χώμα, εγγυάται μέγιστη πρόσφυση και σπορ οδική συμπεριφορά, με το σύστημα πέδησης να αποτελείται από υδραυλικό χειρόφρενο ‘fly-off’, τετραπίστονες εμπρός δαγκάνες Brembo και ρύθμισης πίεσης για τον πίσω άξονα.


Ικανό για κίνηση σε άσφαλτο, χώμα και χιόνι 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος     

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης