Νέοι κανονισμοί και προδιαγραφές θα ισχύσουν από την επόμενη σεζόν στη Formula 1, όπως αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Παράλληλα, μετακινήθηκε και το Γερμανικό GP από τις 21 στις 7 Ιουλίου, ώστε να μείνει ελεύθερη η ημερομηνία για ένα ακόμα αγώνα στην Ευρώπη.  

Όπως ανακοίνωσε η FIA, το 2013 θα αυξηθεί το ελάχιστο βάρος του μονοθεσίου, θα γίνουν πιο αυστηρές οι δοκιμές ακαμψίας για την εμπρός πτέρυγα και θα υπάρξουν αλλαγές στο εμπρόσθιο roll structure (στη δομή). Επίσης, για λόγους ασφαλείας η χρήση του DRS κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών θα επιτρέπεται μόνο στα σημεία που θα χρησιμοποιείται στον αγώνα, με τις ομάδες να μπορούν να εργαστούν οκτώ ώρες το βράδυ της Πέμπτης (πριν το GP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, FIA θα καθορίζει πόσο καύσιμο χρησιμοποιεί το μονοθέσιο για να επιστρέψει στα pit και θα το προσθέτει στο ελάχιστο του ενός λίτρου, που απαιτείται για τον έλεγχο του, ενώ πλέον δεν θα γίνεται δεκτή η δικαιολογία της «Ανωτέρας Βίας» από τις ομάδες, όταν ένα μονοθέσιο σταματά στην πίστα κατά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης