Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πηγαίναμε για μια επική μάχη για την Pole Position. O Charles Leclerc, είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο αλλά τίποτα δεν είχε κριθεί. Όλοι περίμεναν να φορτσάρουν στους τελευταίους γύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως ο Leclerc σε μια ελαφρά δεξιά στροφή χτύπησε δεξιά και κατέληξε στις μπαριέρες. Αμέσως βγήκε η κόκκινη σημαία και ο οδηγός της Ferrari με κατεστραμμένο το μονοθέσιο του κέρδισε την pole position αφού όσοι ήλπιζαν να ανεβάσουν ρυθμούς στους τελευταίους γύρους σταμάτησαν τις προσπάθειες. 

Τι έγινε πριν τη σύγκρουση

Στα σημερινά ελεύθερα δοκιμαστικά ο  Max Verstappen έκανε ιδανικούς χρόνους . Το περίεργο ήταν ότι πίσω του ήταν οι δύο Ferrari. Αυτό σημαίνει ότι το Μονακό ευνοεί τόσο την Red Bull όσο και τις Ferrari. Και αυτό θα το εκμεταλλευτούν  οι Charles Leclerc και Carlos Sainz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άτυχος ήταν ο Mick Junior Schumacher ο οποίος στη στροφή Casino χτύπησε δυνατά πάνω στις μπαριέρες και έκανε σοβαρή ζημιά στην Haas. Μάλιστα πήρε σασί και οι μηχανικοί της ομάδας του δεν πρόλαβαν να επισκευάσουν το μονοθέσιο. Λέγεται ότι τους έλειπαν και ανταλλακτικά από αυτά που σπάνια χρησιμοποιούν.

Για το λόγο αυτό ο μικρός Schumacher αύριο θα ξεκινήσει τελευταίος. Λίγη ώρα πριν στις μπαριέρες είχε στείλει την Williams και ο Latifi.

Στο Q1 ο Max Verstappen έδειξε ότι δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Το πίστευε και θα το είχε πετύχει αν ο Vallteri Bottas δεν έκανε την έκπληξη. Έκανε τον καλύτερο χρόνο. Ο Lewis Hamilton βρισκόταν στην 7η θέση. 

Στο Q2 η σειρά άλλαξε. Πιο γρήγορο γύρο έκανε ο Charles Leclerc, πίσω του ήταν ο Max Verstappen και στην Τρίτη θέση η Ferrari με τον Carlos Sainz. Ο Bottas ήταν τέταρτος, ο Norris στην 4η θέση και ο Hamilton στην 6η θέση.
Το Μονακό είναι το Grand Prix των εκπλήξεων. Η αγωνία κορυφώθηκε στο Q3.

Στο Q3 καλύτερο χρόνο έκανε ο Leclerc. Ο αγώνας όμως για την Pole Position δεν είχε τελειώσει. Τόσο ο Verstappen όσο και ο Hamilton ανέβαζαν ρυθμούς για να κάνουν τον καλύερο χρόνο. Η άτυχη στιγμή για τον Leclerc ήταν καθοριστική για όλους.

Οι αγωνοδίκες έβγαλαν κόκκινες σημαίες και ο αγώνας σταμάτησε. Από τη στιγμή που κανένας δεν είχε τερματίσει την Pole Position κέρδισε ο Leclerc με κατεστραμμένο το μονοθέσιο.

Η σειρά εκκίνησης αύριο είναι:

1.    Charles Leclerc Ferrari
2.    Max Verstappen Red BullRacing Honda
3.    Valleti Bottas Mercedes
4.    Carlos Sainth Ferrari
5.    Lando Norris McLaren Mercedes
6.    Pierrw Gasly Alpha Tauri Honda 
Ακολουθούν οι Hamilton,Vettel,Perez και Giovinazzi

Στον αυριανό αγώνα οι πιο έμπειροι τημ μάνατζερ θα δώσουν δείγματα από την κλάση του. Οι οδηγοί θα κάνουν το δικό τους αγώνα. Άλλωστε οι στενοί δρόμοι του Μονακό δεν επιτρέπουν και πολλά. Ούτε υψηλές ταχύτητες ούτε τολμηρές προσπεράσεις. Η μια στροφή διαδέχεται την άλλη και αυτό βοηθάει στο ζέσταμα των ελαστικών. Και εδώ οι επικεφαλής των ομάδων ανάλογα το πότε θα βάλουν τους οδηγούς για αλλαγή ελαστικών θα κρίνουν και το αποτέλεσμα του αγώνα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης