Σε μια ειδική πίστα στο κέντρο του Ελσίνκι, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου ένας μοναδικός αγώνας, μεταξύ πέντε κορυφαίων σημερινών οδηγών του WRC και τεσσάρων θρύλων των ράλι.


Όλοι τους θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα των Citroen, Hyundai και VW

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala από τη VW, Mads Ostberg από τη Citroen και Thierry Neuville και Juho Hanninen από τη Hyundai, θα αναμετρηθούν με τους διάσημους Φιλανδούς, Markku Alen, Juha Kankkunen, Marcus Gronholm και Tommi Makinen, οι οποίοι έχουν κερδίσει συνολικά 10 παγκόσμια πρωταθλήματα.


Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή Hietalahti του Ελσίνκι

Τον αγώνα διοργανώνει η «Neste Oil Rally Helsinki Battle» και θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν το Ράλι Φιλανδίας. Όλοι θα οδηγήσουν αυτοκίνητα των Citroen, Hyundai και VW, προδιαγραφών WRC, που θα δοθούν σε κάθε οδηγό έπειτα από κλήρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο Jari-Matti Latvala με το είδωλό του, Juha Kankkunen

Πρόκειται για ένα μοναδικό event, με τους νεότερους οδηγούς, όπως ο Jari-Matti Latvala, να ανυπομονούν να λάβουν μέρος, καθώς θα έχουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, την ευκαιρία, να αγωνιστούν εναντίον των ειδώλων τους. «Είναι συναρπαστικό, αυτούς θαύμαζα όταν ήμουν μικρός και τώρα θα αγωνιστώ εναντίον τους. Πρόκειται για τέσσερις θρύλους των ράλι. Αυτός που πραγματικά θα ήθελα να νικήσω όμως, είναι ο Juha», τόνισε εμφανώς ενθουσιασμένος ο Latvala.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης