Είναι η δυσκολότερη διαδρομή του κόσμου. Ο πιο επικίνδυνος αγώνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Διεξάγεται σε ένα τυπικό, στενό, επαρχιακό βρετανικό δρόμο, με τους οδηγούς και τους αναβάτες να περνούν με απίστευτες ταχύτητες δίπλα στις αυλές των σπιτιών, τα πεζοδρόμια και τους τοίχους.

Στο Isle of Man TT, οποιαδήποτε απροσεξία, οποιοδήποτε λάθος, απαγορεύεται. Σε αυτό τον αγώνα, που γίνεται κάθε χρόνο από το 1907 σε ένα μικρό νησί ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, έχουν χάσει τη ζωή τους 240 άνθρωποι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011, η Subaru με τον Mark Higgins πίσω από το τιμόνι του WRX STi, πέτυχε ρεκόρ, με τον ατρόμητο Βρετανό, να δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ οδήγησης και να σταματάει τα χρονόμετρα στα 19 λεπτά και 56,7 δευτερόλεπτα.

Η ιαπωνική μάρκα, μετά από τρία χρόνια επανέρχεται στο Isle of Man TT για να σπάσει το δικό της ρεκόρ, αυτή τη φορά με το καινούργιο STI. To αυτοκίνητο είναι εργοστασιακό, με τις μόνες αλλαγές να έρχονται από τον κλωβό ασφαλείας, τις ρυθμίσεις στα ελατήρια και τα αμορτισέρ. Οδηγός θα είναι και πάλι ο Mark Higgins.

Υπομονή μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε ξεκινά το ξακουστό Isle of Man. Μέχρι τότε, απολαύστε την εκπληκτική οδήγηση του Βρετανού το 2011. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης