Πανέτοιμη για τον 2ο και 3ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E 2022/23, είναι η Nissan Formula E Team, που συμμετέχει στον πρώτο διπλό αγώνα της εποχής Gen3.
Το ξεκίνημα γίνεται στην πίστα Diriyah στο Μεξικό. Ο Sacha Fenestraz στα προκριματικά εντυπωσίασε με την επίδοσή του. Το ίδιο και ο δεύτερος οδηγός της ομάδας, ο Norman Nato, που αισιοδοξεί να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς στους μοναδικούς νυχτερινούς αγώνες της Formula E.

Έχοντας διεξαχθεί για πρώτη φορά στην 5η σεζόν, το Diriyah E-Prix συνέχισε υπό το φως των προβολέων και την επόμενη χρονιά και έκτοτε έγινε “θεσμός”, τόσο για τους θεατές όσο και για τους οδηγούς. 
To μήκους 2,495 χιλιομέτρων Riyadh Street Circuit,  περισσότερο γνωστό για το τμήμα μεταξύ των στροφών 6 και 14, το οποίο συχνά συγκρίνεται με τις πίστες για αγωνιστικό έλκηθρο χάρη στην κατηφόρα και τις γρήγορες, ρέουσες στροφές, θα είναι ακόμα πιο θεαματικό, αυτό το Σαββατοκύριακο, με το ταχύτερα αυτοκίνητα Gen3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tommaso Volpe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Formula E Team δήλωσε: «Ο Norman και o Sacha έχουν ήδη ένα καλό «δέσιμο» με τους μηχανικούς και η τεχνική ομάδα αποκτά επίσης πολλές γνώσεις για το πώς να τρέχει το αυτοκίνητο, τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα. Εξακολουθούμε να μαθαίνουμε για τη μονάδα ισχύος και τη διαχείριση ενέργειας, αλλά αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες, οπότε θα κοιτάξουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτήν την πλευρά.

Η Diriyah θα είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση σε σχέση με το Μεξικό, με τις σφιχτές στροφές και την βρώμικη επιφάνεια της πίστας. Οι τομείς 1 και 2 είναι πραγματικά γρήγοροι και με αρκετές στροφές και είναι  εύκολο να κάνουμε λάθη εκεί, λόγω των επιπέδων χαμηλής πρόσφυσης, κάτι που αποτελέσει μεγάλη πρόκληση, ειδικά με την επιπλέον δύναμη που έχουμε φέτος. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πόντους αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου.

Είχαμε καλό ρυθμό στο Μεξικό, καθώς ο Sacha απέδειξε τις ικανότητές του στις κατατακτήριες, οπότε θα ψάξουμε να βρούμε ξανά αυτή την ταχύτητα, και με τους δύο οδηγούς, και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο μιας τριετούς συμφωνίας, η Petromin Nissan θα είναι ο επίσημος συνεργάτης καινοτομίας της ομάδας για την εκδήλωση. Ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Nissan στη Σαουδική Αραβία, αυτή η συνεργασία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Petromin Nissan και Nissan, επιδεικνύοντας τη δέσμευση για καινοτομία και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση πελατών,  που μοιράζονται από κοινού οι δύο μάρκες.

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Nissan Formula E Team και της Petromin Nissan, ενός από τους πιο σημαντικούς διανομείς μας στη Μέση Ανατολή, επιβεβαιώνει περαιτέρω πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή μας στο άθλημα, για τη Nissan ως εταιρεία”, σχολίασε ο Volpe. “Το εγχείρημά μας στην Formula E όχι μόνο προωθεί, αλλά και υποστηρίζει ενεργά τους εταιρικούς μας στόχους όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα, τους δύο θεμελιώδεις πυλώνες της Formula E και βασικούς στόχους, τόσο για τη Nissan όσο και για την Petromin Nissan.».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης