Σε ένα αγώνα που διακόπηκε από την καταρρακτώδη βροχή στο 14ο γύρο, ο Dani Pedrosa πανηγύρισε μια ακόμα νίκη και μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Jorge Lorenzo.

Στην πίστα της Sepang, η βροχή είχε των πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι συνθήκες ήταν τόσο δύσκολες για τους αναβάτες που με δυσκολία στέκονταν όρθιοι στη μοτοσικλέτα τους. Με επτά οδηγούς να έχουν εγκαταλείψει, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν τη διακοπή στον 14ο γύρο και αφού είχαν συμπληρώσει τα 2/3 του αγώνα όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Εκείνη τη στιγμή, πρώτος ήταν ο Pedrosa,δεύτερος ο Lorenzo και τρίτος ο Casey Stoner, ο οποίος όπως αποκάλυψε λίγο αργότερα, πριν την εκκίνηση σκεφτόταν ακόμα και να μην αγωνιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Ducati, Nicky Hayden και Valentino Rossi, με τον Alvaro Bautista να είναι έκτος και τον  Hector Barbera έβδομο. Τη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Aleix Espargaro, James Ellison και Karel Abraham.

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του Pedrosa στους έξι τελευταίους αγώνες, με τη διαφορά του από τον Lorenzo να μειώνεται στους 23 βαθμούς. Το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία θα διεξαχθεί ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης