Στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στην πλατεία μπροστά από το φημισμένο Hotel de Paris, δόθηκε η εκκίνηση της φετινής σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Όπως ήταν φυσικό, όλα τα φλας στράφηκαν στον περσινό πρωταθλητή Sebastien Ogier, καθώς και στην Hyundai, που επιστρέφει στο WRC έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας. Ομάδες και οδηγοί θα λάβουν μέρος αύριο το πρωί στο Shakedown, με τις ειδικές διαδρομές να είναι γενικά καθαρές, χωρίς πολύ χιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «αυθεντική» δράση του πρώτου αγώνα της σεζόν στο Μόντε Κάρλο, θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης (16/1), με το κέντρο να έχει μεταφερθεί από την Valence στην Gap. Οι ομάδες έχουν πληθώρα επιλογών όσον αφορά τα ελαστικά, καθώς εκτός από τις Michelin, DMACK και Hankook, υπάρχει πλέον και η Pirelli.

Το καλεντάρι αποτελείται συνολικά από 13 αγώνες, με την Πολωνία να αντικαθιστά το δικό μας Ράλι Ακρόπολις. Επίσης, έχουν αλλάξει και ορισμένοι κανονισμοί, με τη σειρά εκκίνησης την πρώτη μέρα να βασίζεται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Τη δεύτερη και τρίτη μέρα η σειρά θα είναι αντίστροφη με την κατάταξη των οδηγών στον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η τελευταία διαδρομή θα είναι υπερειδική και θα έχει μήκος τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων. Τέλος, οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες στο εξής να έχουν μόνιμο οδηγό για όλο το πρωτάθλημα παρά μόνο για μίνιμουμ δέκα αγώνες, έχοντας το δικαίωμα να υπογράφουν συμβόλαια με διαφορετικούς οδηγούς στη διάρκεια της σεζόν.

Οι ομάδες και τα πληρώματα είναι:

VW (Polo R WRC)

Sébastien Ogier – Julien Ingrassia
Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila
Andreas Mikkelsen – Mikko Markkula

Citroen (DS3 WRC)

Kris Meeke – Paul Nagle
Mads Østberg – Jonas Andersson

Ford (Fiesta RS WRC)

Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen
Elfyn Evans – Daniel Barritt
Robert Kubica – Maciek Szczepaniak
Martin Prokop – Michal Ernst

Hyundai (i20 WRC)  
        
Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul
Dani Sordo – Marc Martí
Juho Hänninen – Tomi Tuominen
Chris Atkinson – Stéphane Prévot

Δείτε στιγμιότυπα από το τελετουργικό της εκκίνησης στο Μόντε Κάρλο

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης