Την πρό(σ)κληση του Travis Pastrana να αγωνιστεί στα X Games αποδέχθηκε ο Sebastian Loeb, με τους δύο κορυφαίους οδηγούς να έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά την ερχόμενη Κυριακή (1/7) στις πίστες του Λος Άντζελες. Στον αγώνα θα λάβει μέρος και ακόμα ένας διάσημος οδηγός, ο Marcus Gronholm.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC θα τρέξει με ένα εξελιγμένο Citroen DS3 545 ίππων. Τα X Games περιλαμβάνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (GRC). Οι αγώνες γίνονται σε ανάμεικτες πίστες (χώμα/χαλίκι/άσφαλτος), μήκους ενός χιλιομέτρου. Υπάρχουν δύο δοκιμασίες, των τεσσάρων γύρων η καθεμία, που καθορίζουν την κατάταξη για την εκκίνηση του τελικού, ο οποίος διαρκεί πέντε γύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε αγώνα, οι οδηγοί θα πρέπει να ολοκληρώνουν ένα «Joker lap» που ακολουθεί ένα διαφορετικό, μακρύτερο μέρος της διαδρομής και η οποία περιλαμβάνει ένα άλμα 20 μέτρων. Αυτό είναι το highlight του αγώνα που κρατά τους θεατές με κομμένη την ανάσα. Οι «Ολυμπιακοί Αγώνες των extreme sports», τα X Games, διοργανώνονται από το 1994.

Παρακολουθήστε εδώ πλάνα από τις δοκιμές του Loeb για τα X Games


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης