Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Τις δυνατότητές της έδειξε η Porsche 911 GT3 R στον 12ωρο αγώνα του Sebring. Τρεις διαφορετικές ομάδες πήραν συμμετοχή με τo αγωνιστικό της Porsche. Η ομάδα Wright Motorsports, με οδηγό τον Zacharie Robichon, στην κατηγορία GTD κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με θερμοκρασία 19 βαθμών Κελσίου και με ελαφριά ομίχλη πάνω από την πίστα των 6,02 χιλιομέτρων στη Φλόριντα, και οι τρεις ομάδες πελατών της Porsche άρχισαν αμέσως να κυνηγούν τους καλύτερους χρόνους.

Ωστόσο, ένα κατεστραμμένο όχημα διέκοψε τη συνεδρία νωρίς. Όταν ο αγώνας ξανακίνησε με έξι λεπτά να απομένουν στο ρολόι, ο Zacharie Robichon ήταν έτοιμος. Ο Καναδός χρησιμοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να κάνει τον ταχύτερο χρόνο σε 1:59.763 λεπτά.

Στην κατηγορία GTD-Pro, ο Αυστραλός Matt Campbell πήρε την πέμπτη θέση με το νούμερο εννέα της Pfaff Motorsports λίγο πριν τον τερματισμό. Ο Julien Andlauer (Γαλλία) δυσκολεύτηκε από την έντονη κίνηση με το αγωνιστικό της WeatherTech Racing και ήρθε δέκατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική ομάδα πελατών Hardpoint δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στην πρόκριση για την 70ή έκδοση του κλασικού endurance στη Φλόριντα. Καθώς η Porsche 911 GT3 R με το νούμερο 99 υπέστη ζημιά σε ατύχημα κατά τη διάρκεια των ελεύθερων προπονήσεων το απόγευμα της Πέμπτης.

Sebastian Golz

Ο Sebastian Golz, project manager της Porsche 911 GT3 R, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα πελατών της Wright Motorsports. Η θέση τους στο Grid για τον επόμενο  αγώνα αντοχής είναι ιδανική. Στην κατηγορία GTD-Pro, οι προκριθέντες οδηγοί από την Pfaff Motorsports και τη WeatherTech Racing βίωσαν λίγο κακή τύχη με μεγάλη κίνηση. Το γεγονός ότι η σύντομη συνεδρία των 15 λεπτών διεκόπη από κόκκινες σημαίες δεν βοήθησε, επίσης. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός και τα κενά και στις δύο κατηγορίες είναι πολύ κοντά. Θα είναι σίγουρα συναρπαστικός και θεαματικός». 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης