Οι πρόσφατες αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και ειδικά αυτή που αναφέρει ότι στον τελευταίο αγώνα της σεζόν οδηγοί και ομάδες θα λαμβάνουν διπλούς βαθμούς, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην F1.

Η Lotus F1 ανήρτησε στην σελίδα της στο facebook και στο twitter τις δικές της προτάσεις, διακωμωδώντας με το γνωστό βρετανικό χιούμορ τις αποφάσεις της FIA και ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν τη σεζόν που πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι προτάσεις της Lotus:

1 .Όποιος οδηγός έχει κατοικίδιο ονόματι «Roscoe» θα ξεκινά από την τελευταία θέση του grid. Μόνο τις μονές μέρες. Δεν θα εφαρμόζεται τον Απρίλιο.

2 .Κάθε οδηγός που γιορτάζει τα γενέθλια του την ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών, θα εξασφαλίζει την pole position, δέκα βαθμούς και μια ξενάγηση στα pit της Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Κάθε οδηγός που δίνει απάντηση «σίγουρα» στη συνέντευξη Τύπου, θα χαστουκίζεται. Κάθε φορά.

4 .Όποιος οδηγός κάνει donuts μετά το τέλος του αγώνα θα είναι αναγκασμένος να φάει όσα donuts έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

5 .Όποιος οδηγός θέλει να κουρευτεί, θα πρέπει να ενημερώνει την ομάδα τρεις ημέρες νωρίτερα. Μπορεί να προκύψει πρόβλημα με το ζύγισμα του μονοθεσίου.

6 .Όποια ομάδα πιάστηκε να χρησιμοποιεί διασκεδαστικά hashtags το 2013 μπορεί να κατηγορηθεί για παράνομη διασκέδαση και να τις επιβληθεί μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

7 .Όλοι οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να απαντούν με την ίδια ή και μεγαλύτερη αγένεια στις αγενείς παρατηρήσεις από το pitwall.

8. Όλοι οι μάνατζερ των οδηγών είναι υποχρεωμένοι να περάσουν ένα τουλάχιστον αγωνιστικό τριήμερο, λέγοντας την αλήθεια, όλη την αλήθεια και τίποτα περισσότερο από την αλήθεια.

9. Η ομάδα που θα παρουσιάσει το ασχημότερο μονοθέσιο, θα τιμωρηθεί με αφαίρεση του 15% των συνολικών βαθμών της στο τέλος της σεζόν.

10. Όποια ομάδα έχει καλεσμένο έναν σταρ από ριάλιτι σειρά της TV, θα είναι αναγκασμένη να συμμετέχει στο επόμενο Grand Prix με τον ίδιο σταρ στη θέση του οδηγού.

11. Όποια  ομάδα απασχολεί τέσσερις ανθρώπους που στο παρελθόν είχαν τον τίτλο «τεχνικός διευθυντής», θα είναι αναγκασμένη να κατασκευάσει το μονοθέσιο της, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά LEGO.

12. Οι συσκευές που εκμεταλλεύονται παραθυράκια του νόμου και εισάγονται σε ένα μονοθέσιο πρέπει να έχουν cool ονόματα όπως «Stingray 2000 Optimiser». Ονόματα τύπου «Keith» δεν επιτρέπονται.

13. Οι βαθμοί σε αγώνες όπου θα κρίνεται το πρωτάθλημα θα αποφασίζονται παίζοντας οι οδηγοί πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί ή πάλη σε κλουβί.

14. Όλες οι διαφωνίες των οδηγών θα λύνονται με αναφορές στον Taki Inoue και ένα καλό μπουκάλι κόκκινο κρασί.

15. Οι ομάδες που θα απουσιάζουν έστω και από ένα σκέλος των χειμερινών δοκιμών, θα υποχρεούται να τρέξουν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος χωρίς να πάρουν βαθμούς. Θα πρέπει να τρέξουν και στο Grand Prix Κορέας.

16. Ο οδηγός που θα καταφέρνει να τερματίσει έναν αγώνα με δύο τροχούς, θα κερδίζει τους διπλάσιους βαθμούς.

17. Όλοι οι οδηγοί με το όνομα Sebastian Vettel θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους pit-stop, δίχως τη βοήθεια των μηχανικών.

18. Όποιος καταφέρνει να νικήσει τον Sebastian Vettel, θα έχει κέρασμα ένα διπλό στο μπαρ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης