To 2020 ξεκίνησε επίσημα και για την Aprilia, το τελευταίο εργοστάσιο που παρουσίασε την ομάδα και τα χρώματά της για τη νέα σεζόν.

Όλο το χειμώνα το Ιταλικό εργοστάσιο ετοίμαζε την ολοκαίνουργια και επαναστατική RS-GP, μια μοτοσυκλέτα που εντυπωσίασε στο τεστ της Sepang. Με μπροστάρη τον Aleix Espargaro –και παρά τα προβλήματα αξιοπιστίας που αναπόφευκτα παρουσιάστηκαν– η Aprilia τα πήγε περίφημα στις επίσημες δοκιμές σε Μαλαισία και Κατάρ. Ο Ισπανός κατάφερε να πετύχει τον 9ο και 11ο χρόνο αντίστοιχα, ενώ εντυπωσιακός ήταν -σε κάθε περίπτωση- ο ρυθμός αγώνα που πέτυχε με την καινούργια του  μοτοσυκλέτα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτός ο χειμώνας ήταν ο μεγαλύτερος χειμώνας των τελευταίων ετών για εμάς», σχολίασε ο Massimo Rivola, CEO της Aprilia Racing. «Τα παιδιά στο αγωνιστικό τμήμα έκαναν πραγματικά μια απίστευτη προσπάθεια. Το ότι είχαμε στη Sepang δυο πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, αυτό από μόνο του ήταν μια νίκη για εμάς. Στο πρώτο τεστ η RS-GP έδειξε καλά στοιχεία και από εκεί πρέπει να χτίσουμε για να συνεχίσουμε τη χρονιά. Το είχα πει και παλιότερα και το ξαναλέω: δεν περιμένουμε εύκολο δρόμο μπροστά μας. Το πιο πιθανό είναι τα πράγματα να είναι περίπλοκα στην αρχή της χρονιάς. Άλλωστε η μοτοσυκλέτα είναι ακόμα καινούργια. Ωστόσο από τα μισά της σεζόν και μετά είμαι βέβαιος ότι η σκληρή προσπάθεια όλων θα ανταμειφθεί. Ελπίζω να έχουμε σύντομα και τον Andrea Iannone μαζί μας, μαζί με τους Aleix Espargaro και Bradley Smith».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα περιμένει ακόμα τις εξελίξεις για την υπόθεση doping του δεύτερου αναβάτη της, του Andrea Iannone. Τίποτα δεν κινείται αυτό το διάστημα στην υπόθεση, παρά το ότι περιμέναμε εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα. Από τότε που η υπόθεση έγινε γνωστή έχουν περάσει δυο μήνες, με τον Ιταλό να χάνει τις επίσημες δοκιμές τόσο στη Sepang όσο και στο Qatar. Νωρίτερα υπήρχε μια νότα αισιοδοξίας από την υπεράσπιση του Ιταλού αναβάτη ότι το όλο θέμα θα λυνόταν πολύ γρήγορα, δυστυχώς όμως για τον Iannone η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Να σας θυμίσουμε εδώ ότι ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι στις 8 Μαρτίου, σίγουρα μικρό χρονικό διάστημα για να βρεθεί λύση στην υπόθεση του αναβάτη της Aprilia.

Οι δικηγόροι του στάθηκαν στο τεστ που έγινε σε δείγμα από τα μαλλιά του Ιταλού, το οποίο δεν έδειξε κανένα ίχνος του αναβολικού (δροστανολόνη) για τη χρήση του οποίου κατηγορείται. Ο κατήγορος ωστόσο, αρχικά καταφέρθηκε ενάντια στην αξιοπιστία του ειδικού που έκανε το τεστ και στη συνέχεια ζήτησε χρόνο για να απαντήσει. Σε πρώτη φάση του δόθηκαν πέντε ημέρες για να επανέλθει, αλλά τελικά ζήτησε και πήρε περισσότερες και για αυτό δεν υπάρχει καμμία εξέλιξη. Να σημειώσουμε ότι ο κατήγορος, ονόματι Jan Stovicek, ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τον Iannone, δηλαδή τέσσερα χρόνια αποκλεισμού! Κάτι που αν ισχύσει, αυτομάτως σημαίνει και το τέλος της καριέρας του Andrea στα GP. Ακόμα, βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρο και καμμία απόφαση δεν έχει παρθεί. Ότι και να γίνει, ο Iannone μπορεί να προσφύγει και στο KAS, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν περισσότεροι μήνες. 

Το KAS επιστρέφει λοιπόν στις ζωές μας, μιας και την προηγούμενη φορά που είχαμε ακούσει για αυτό στον κόσμο του MotoGP ήταν το 2015. Τότε ήταν που ο Valentino Rossi είχε προσφύγει εκεί κατά των Αγωνοδικών που τον είχαν τιμωρήσει με το να ξεκινήσει τελευταίος στον αγώνα της Valencia. Όμως ο Rossi απέσυρε το αίτημά του τελικά, μιας και ήταν φανερό ότι μια τελική απόφαση θα έπαιρνε μήνες για να βγει και το πρωτάθλημα θα είχε προ πολλού τελειώσει.

Πηγή: mgp.gr, motogp.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης