Το σκληρό ελαστικό P Zero Silver της Pirelli ήταν προγραμματισμένο να κάνει ντεμπούτο στις ελεύθερες δοκιμές του Silverstone – αλλά ο απρόβλεπτος καιρός της Βρετανίας είχε άλλα σχέδια. Κατά συνέπεια, η νέα σκληρή γόμα πρόκειται να κάνει ντεμπούτο στη Γερμανία και συγκεκριμένα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους δύο σετ του νέου ελαστικού επιπλέον των στάνταρ 11 σετ, με τα P Zero White medium και P Zero Yellow ως επίσημες επιλογές για το Γερμανικό αγώνα.

Το Hockenheim – που φιλοξενεί το Γερμανικό Grand Prix εναλλάξ με το Nurburgring – είναι ένα από τα τρία νέα σιρκουί για την Pirelli φέτος, εκτός του Μπαχρέιν και των ΗΠΑ. Η Ιταλική φίρμα έχει κάποια αγωνιστική εμπειρία εκεί μέσω του Πρωταθλήματος GP3, το οποίο εφοδιάζει με ελαστικά από το 2010, αλλά κανένα ελαστικό P Zero F1 δεν έχει τρέξει ποτέ στην πίστα. Ωστόσο, προσομοιώσεις της πίστας σε υπολογιστή και τεχνικές μαθηματικής μοντελοποίησης βοήθησαν τους μηχανικούς της Pirelli να προετοιμαστούν άριστα για τις συνθήκες του Σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hockenheim – μέχρι πρότινος ένα από τα ταχύτερα σιρκουί στον κόσμο – συνδυάζει μεγάλες ευθείες με ένα πιο αργό και περίπλοκο τεχνικά κομμάτι σταδίου. Αυτό απαιτεί πολύ ευέλικτο σετάρισμα, καθώς τα ελαστικά θα αντιμετωπίσουν μία τεράστια ποικιλία ταχυτήτων και στροφών. Η καλή πρόσφυση στην έξοδο όλων των στροφών αργών – μεσαίων ταχυτήτων είναι το μυστικό για ένα γρήγορο γύρο, και τα ελαστικά παίζουν ζωτικό ρόλο σ’ αυτό. Υπάρχουν επίσης αρκετά σημεία δυνατού φρεναρίσματος, με τα ελαστικά να πρέπει να απορροφήσουν φορτίο επιβράδυνσης μέχρι 5 G.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης