Νέα συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο ανακοίνωσαν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E, η McLaren Racing με την Nissan.

Η Nissan πλέον θα είναι ο επίσημος προμηθευτής τεχνολογίας κινητήρων EV, για την διάσημη Βρετανική ομάδα η οποία επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από την 9η σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η νέα συμφωνία με τη McLaren έρχεται να συμπληρώσει την άμεση εμπλοκή της Nissan στην πολυαναμενόμενη έγκριση Τύπου Gen3 για το άθλημα. Διαθέτοντας , σε παγκόσμιο επίπεδο, κορυφαία εμπειρία και γνώση στον σχεδιασμό και την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων  και μετά την πρόσφατη εξαγορά  της e.dams, η Nissan θα συνεχίσει να αγωνίζεται  στη Formula E με τη δική της εργοστασιακή ομάδα.

Ο Ashwani Gupta, Γενικός Διευθυντής της Nissan, δήλωσε:

«Η συμφωνία με τη McLaren Racing θα είναι ισχυρή, καθώς θα εμπνεύσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων. Το πρωτοποριακό πνεύμα και η ώθηση για καινοτομία είναι χαρακτηριστικά που μοιράζονται από κοινού η Nissan και η McLaren Racing, καθιστώντας τους ιδανικό συνεργάτη για εμάς στη Formula E, στην πορεία εξηλεκτρισμού των οχημάτων μας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω αυτής της σχέσης, η Nissan και η McLaren Racing θα συνεργαστούν στενά καθώς θα ανταγωνίζονται με  άλλους κατασκευαστές,  σε μια από τις πιο προκλητικές και τεχνικά προηγμένες σειρές αγώνων στον κόσμο.

Ο Zak Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, δήλωσε: 

«Καθώς χτίζουμε την ομάδα για την πρώτη της σεζόν ως McLaren στη Formula E, είναι φυσικό αναζητούμε τις καλύτερες συνεργασίες και ευκαιρίες σε κάθε μέτωπο,  με την τεχνική πτυχή να είναι ένας από τους βασικούς τομείς. Η Nissan έχει αποδείξει τις γνώσεις, την τέχνη και τη δέσμευσή της στις τελευταίες τέσσερις σεζόν στη Formula E και, οδεύοντας προς την εποχή Gen3, έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι η συνεργασία θα φέρει μεγάλη επιτυχία και στα δύο μέρη. Αυτή θα είναι μια αληθινή συνεργασία που θα κατευθύνει τόσο  τις επιδόσεις της ομάδας, όσο και την ανάπτυξη της τεχνολογίας των κινητήρων της Nissan Formula E.»

Κύριος λόγος για τον οποίο η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E είναι να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Καθώς ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της είναι να πετύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στον κύκλο ζωής των προϊόντων της μέχρι το 2050. Ενώ μέχρι το 2030 σκοπεύει να εξηλεκτρίσει τα επερχόμενα μοντέλα της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης