Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε ο σύλλογος ΣΦΙΚΑ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξεκαθαρίσει τη θέση του περί νομιμότητας διεξαγωγής αγώνων ή όχι. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Καρτ, έχοντας επί σειράν ετών διοργανώσει με επιτυχία πλήθος αγώνων, πράγμα κοινώς γνωστό στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα ήθελε να τονίσει ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Σε όλους τους αγώνες που έχει διοργανώσει, συμπεριλαμβανομένου αυτού που διεξήχθη στην πίστα Καρτ των Μεγάρων στις 18/3/2012 (με επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής τον κ. Σιδέρη Παναγιώτη), έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και τους όρους ασφαλείας (ασφαλιστική κάλυψη, νοσοκομειακό όχημα, ιατρό, κ.λπ.).

2. Βάσει του Αθλητικού Νόμου, τα Αθλητικά Σωματεία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω της οικείας Αθλητικής Ομοσπονδίας. Για ένα Αθλητικό Σωματείο, απαιτείται άδεια τέλεσης αγώνα ΜΟΝΟ από την οικεία αθλητική ομοσπονδία, εν προκειμένω την ΕΛΟΑΑΜ, τη μοναδική εναρμονισμένη με τον αθλητικό νόμο ομοσπονδία η οποία είναι υπό αναγνώριση από το κράτος αυτή τη στιγμή.

3. Η έγκριση ενός αγώνα από την ΕΛΠΑ (ή από την ΕΠΑ/ΕΘΕΑ που ουσιαστικά είναι το ίδιο) δεν συνιστά σε καμία περίπτωση προϋπόθεση της νομιμότητας μίας αθλητικής συνάντησης (αγώνα) καρτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Η πρόσκληση της ΕΛΠΑ (ΕΠΑ/ΕΘΕΑ) για ανάκληση αγώνα που δεν έχει την έγκρισή της είναι καταχρηστική, όπως και η σχετική πρόσκληση προς τους αγωνιζόμενους, στελέχη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στελέχη και ιδιοκτήτες πιστών για μη συμμετοχή σε αγώνες που η ΕΛΠΑ (ΕΠΑ/ΕΘΕΑ) δεν ελέγχει.

5. Η διάταξη του άρθρου 49 του Κ. Ο. Κ. που εξασφάλιζε στο παρελθόν την κηδεμονία της ΕΛΠΑ στους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ανίσχυρη, αφού έχει αμετάκλητα κριθεί παράνομη και αντίθετη προς το υπερισχύον Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Δικαιοσύνη.

Κατόπιν των παραπάνω, ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Καρτ, εφαρμόζοντας την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία, συνεχίζει τη αθλητική-αγωνιστική δραστηριότητά του. Δηλώνουμε, παράλληλα, ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμησης που έχει επιχειρηθεί από την έναρξη της δραστηριοποίησής μας σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο ή κάθε βλάβης παράνομα προκληθεί στο μέλλον».

Πηγή φωτογραφίας: Photo Rally Press

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης