Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε χθες (9/9) στη Monza ο Ευτύχιος Έλληνας, κατά τη διάρκεια του GP3, του αγώνα που προηγείται της F1. Ο 20χρονος Ελληνοκύπριος πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την ομάδα της Marussia Manor Racing.

Η επιτυχία του Έλληνα είναι μοναδική, αν αναλογιστούμε ότι στο ίδιο βάθρο λίγες ώρες μετά ανέβηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της F1, όπως οι Hamilton και Alonso. Ο 20χρονος αγωνίζεται με τη Marussia στο πρωτάθλημα GP3, το τελευταίο σκαλοπάτι των οδηγών πριν από τη μεταπήδηση στη Formula 1. Ο Tio, όπως τον αποκαλούν, στον αγώνα του Σαββάτου είχε τερματίσει δεύτερος, πίσω από τον Daniel Abt της Lotus, ωστόσο μία μέρα μετά, στον δεύτερο αγώνα, κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου και της Ελλάδας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τον Ευτύχιο Έλληνα να θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στην F1, τα επόμενα χρόνια.
Στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος GP3, ο 20χρονος Ελληνοκύπριος είναι όγδοος με 97 βαθμούς, με τον Mitch Evans της MW Arden να προηγείται με 151,5.

Διαβάστε επίσης: Ελληνοκύπριος οδηγός φλερτάρει με την Formula 1

Δείτε εδώ την απονομή στην Monza, με τον Έλληνα στο πρώτο σκαλί του βάθρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης