Ο Kimi Raikkonen είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς της F1. Πολλές φορές όμως, έχει κατηγορηθεί για την επιθετική του οδήγηση, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ψυχρός, αγέλαστος και δεν «σηκώνει» πολλές κουβέντες. Στο χθεσινό (4/11) GP του Άμπου Ντάμπι συνέβη ακόμα ένα χαρακτηριστικό γεγονός.

Στα pits της Lotus, όλοι βρίσκονταν σε υπερένταση, βλέποντάς τον να οδηγεί την κούρσα και να πηγαίνει ολοταχώς για τη νίκη. Οι υπεύθυνοι της ομάδας μέσω ενδοεπικοινωνίας τού έδιναν οδηγίες, αλλά φαίνεται ότι δεν ήθελε να του μιλάει κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μέσα του αγώνα ακούστηκε για πρώτη φορά η φωνή του μηχανικού του: «Kimi, o Alonso είναι πέντε δευτερόλεπτα πίσω σου. Πλησιάζει. Θα σε ενημερώνω συνεχώς για τον ρυθμό». Η απάντηση του Φινλανδού: «Παράτα με, ξέρω τι πρέπει να κάνω»!

Στον 40ο γύρο, ο μηχανικός τού μιλάει ξανά: «Κράτα ζεστά τα ελαστικά σου». Απαντά και πάλι: «Το κάνω. Ναι, ναι, ναι. Μη μου το λέτε συνέχεια, κάθε 10 δευτερόλεπτα».

Μετά το τέλος του αγώνα, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν συνέβη κάτι και απαντούσε με αυτόν τον τρόπο. Ο Raikkonen εμφανώς ενοχλημένος δήλωσε: «Ξέρω ότι θέλουν να με βοηθήσουν, αλλά μερικές φορές καταντά κουραστικό. Ξέρω τι κάνω, δεν είμαι χαζός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παλιός γνωστός Kimi…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης