του Νίκου Βιτσιλάκη
Φωτογραφίες: Ray Archer

Είναι μόλις 18 χρονών αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει πανάξια τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του. Και τώρα που ξεκίνησε, ποιος τον σταματάει..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυριαρχία του ήταν απόλυτη, συμμετέχοντας στους 16 αγώνες του Π.Π. ΜΧ 2019 πήρε 14 φορές την πρώτη θέση, μια φορά την τρίτη και είχε και μια εγκατάλειψη! Οπότε, φυσικό επακόλουθο για τον νεαρό ισπανό αναβάτη ο δεύτερος συνεχόμενος παγκόσμιος τίτλος στην κατηγορία ΜΧ2. Άξιος, πανάξιος ο “μικρός”, που ξεκίνησε τη διεθνή καρριέρα του σε ηλικία μόλις 11 ετών (2012). Από τα τέλη του 2016 (χρονιά που έκανε τρεις “αναγνωριστικούς” αγώνες κατακτώντας και μια τρίτη θέση στον γύρο της Ολλανδίας) συμμετέχει ανελλιπώς στην ΜΧ2 του παγκόσμιου πρωταθλήματος, έχοντας πάρει μέρος σε 57 GP και έχοντας κερδίσει τα 29 εξ αυτών!

Και όταν είσαι σε αυτή την ηλικία και μετράς ήδη δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, τότε μάλλον έχεις όλη τη δυναμική να αφήσεις εποχή. Πολλοί τον κατατάσσουν ανάμεσα στους πέντε καλύτερους αναβάτες ΜΧ των ημερών μας και η -φυσιολογική- μεταπήδησή του στη μεγάλη κατηγορία (MXGP) το 2020 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το βάπτισμα του πυρός στη σέλα του εργοστασιακού ΚΤΜ SX-F 450 θα το πάρει στα τέλη Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στο Motocross των Εθνών με την ομάδα της πατρίδας του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τον Jorge

O Jorge Prado García, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Lugo της Ισπανίας το 2001. Ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτα σε ηλικία τριών ετών, κάνοντας τα πρώτα του βήματα πάνω σε ένα mini trial. Στα επτά του μεταπήδησε στη σέλα ενός μικρού μοντέλου motocross και έκτοτε άρχισαν να έρχονται οι επιτυχίες. Το 2009 κέρδισε στο Master Kids την κατηγορία των 65cc και ένα χρόνο αργότερα τον ισπανικό τίτλο στην ίδια κατηγορία. Από το 2011 η καρριέρα του έγινε διεθνής, συνοδευόμενη από νίκες και τίτλους στα 65cc του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πρωταθλήματος, όντας ο μικρότερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής όλων των εποχών! Το 2012 ανέβηκε στα 85cc, συμμετέχοντας με την ομάδα της KTM Red Bull σε ισπανικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα ταυτόχρονα! Το 2013 κέρδισε την πρωτιά στο απαιτητικό Red Bull Give Me Five και το 2015, σε ηλικία μόλις 14 ετών, κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο στα 125cc. Από το 2016 έγινε μέλος του Π.Π. ΜΧ2 και τα κατορθώματά του τα διαβάσατε παραπάνω.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης