H δικαστική διαμάχη του Bernie Ecclestone με την BayernLB για την υπόθεση δωροδοκίας, υποχρέωσε τον 83χρονο να αποχωρήσει από την ηγεσία της F1 μέχρι το τέλος των δικαστικών του υποχρεώσεων.


Ο 83χρονος δηλώνει αθώος και ότι θα επιστρέψει δριμύτερος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ecclestone κατηγορείται ότι δωροδόκησε ένα γερμανό τραπεζίτη με 27 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να μεσολαβήσει στην πώληση των μετοχών της F1 στην εταιρεία του. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσει η πολύκροτη δίκη και μέχρι τότε η «γριά αλεπού»« της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα βρίσκεται εκτός του Δ.Σ.

Τα πράγματα στο δικαστήριο θα είναι δύσκολα γι αυτόν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Delta Topco Ltd, επικεφαλής της διαχείρισης του F1 Group, το συμβούλιο συμφώνησε να παραιτηθεί ο κύριος Ecclestone και ήδη έχει παραδώσει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του. Από δω και στο εξής, τις εγκρίσεις και υπογραφές των συμβολαίων, καθώς και θεμάτων της επιχείρησης θα αναλάβουν ο πρόεδρος Peter Brabeck-Letmathe και ο αντιπρόεδρος Donald Mackenzie.

Ο Ecclestone θα κινεί άτυπα τα νήματα της F1, καθώς δεν πρόκειται να παραδώσει έτσι απλά την διεύθυνση της F1, του σπορ το οποίο έχει εκτοξεύσει εμπορικά. Όμως, θα υπόκειται σε αυξημένο έλεγχο και με μεγαλύτερη επιτήρηση από το διοικητικό συμβόλαιο, πράγμα που αποδέχτηκε και ο ίδιος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης