Το μεγάλο αφεντικό της F1, δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία «γριά αλεπού». Είναι ο άνθρωπος που εκτόξευσε εμπορικά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την έφερε στα… σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα και οι μέρες του Bernie Ecclestone στην F1 δεν είναι φυσικά ρόδινα. Ο 84χρονος Βρετανός, έχει κατηγορηθεί όλα αυτά τα χρόνια, για σωρεία παραβάσεων και συμμετοχή σε σκάνδαλα. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η δωροδοκία του Γερμανού τραπεζίτη Gerhard Gribkowsky, της Bayern Landesbank.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τους Γερμανούς εισαγγελείς, είναι δωροδοκία στον επενδυτικό όμιλο CVC για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της F1 το 2005-2006. Ο Ecclestone παραδέχθηκε ότι έδωσε 44 εκατομμύρια δολάρια στον Gribkowsky, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα εκβιασμού. Ο τραπεζίτης έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 8,5 χρόνων για διαφθορά, με τη δίκη του «γερό Bernie» να συνεχίζεται στο Μόναχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός, ο οποίος απειλείται με φυλάκιση, χάρη στην εξαιρετική ομάδα των δικηγόρων που έχει, κατάφερε να «στριμώξει» τους εισαγγελείς και να ματαιώσει τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων και μαρτύρων.

Επίσης, πρότεινε να πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ στη γερμανική τράπεζα και η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Οι δύο εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, δεν απάντησαν, με την επόμενη συνεδρίαση να ορίζεται για την Τρίτη 5 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης