Για την Κυριακή 18 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του Rotax Max Challenge, ενός από τους πιο γνωστούς θεσμούς καρτ στην Ελλάδα. Ωστόσο πριν καν ξεκινήσει ο… αγώνας αλλά και ο συγκεκριμένος θεσμός, άρχισε ο πόλεμος και οι ανακοινώσεις. Και αυτό διότι, η Εθνική Επιτροπή Αγώνων εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η οποία επιτίθεται στους διοργανωτές τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι παράνομος, προκαλώντας την ανησυχία και ρα ερωτηματικά οδηγών, αγωνιστικών ομάδων αλλά και φιλάθλων.

Η ανακοίνωση
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε τους Αγωνιζόμενους και Στελέχη αγώνων ότι ο αγώνας καρτ που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Φίλων Καρτ ΣΦΙΚΑ στις 18.03.12 στην πίστα καρτ Μεγάρων δεν έχει την άδεια τέλεσης που απαιτείται για όλους τους αγώνες αυτοκινήτου και καρτ που διοργανώνονται σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι:
1. Η αναγραφή του ονόματος ΕΛΠΑ στις δηλώσεις συμμετοχής είναι παράνομη  και παραπλανητική.
2. Η Ασφαλιστική εταιρία η οποία έχει συνάψει ασφαλιστικό συμβόλαιο με την ΕΛΠΑ δεν καλύπτει το συγκεκριμένο αγώνα.
3. Η ΕΛΠΑ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου ο οποίος χρησιμοποιεί την επωνυμία της καταχρηστικά, χωρίς την έγκρισή της.  
Τέλος, επισημαίνουμε σε Αγωνιζόμενους, Στελέχη του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Ιδιοκτήτες πιστών ότι η συμμετοχή τους σε παράνομους αγώνες επισύρει κυρώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, σήμερα το πρωί βρέθηκαν στην πίστα ακόμα και άνδρες της αστυνομίας αλλά έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι υπάρχει η σχετική άδεια τέλεσης αγώνα. Για το θέμα μάλιστα που προέκυψε μίλησε ο επικεφαλής της Rotax στην Ελλάδα Δημήτρης Γαλάτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η πρώτη «μάχη» θα διεξαχθεί κανονικά και πως οι συμμετέχοντες είναι ασφαλισμένοι.

Πηγή φωτογραφίας: Photo Rally Press

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΕΘΕΑ πατήστε εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Δημήτρη Γαλάτση για τον αγώνα

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης