To 1984 ο Ayrton Senna έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την ομάδα της Toleman και το μονοθέσιο TG 183B. Στο Grand Prix της Νοτίου Αφρικής στις 7 Απριλίου, κατετάγη έκτος και πήρε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια αγωνιστική περίοδο, με αυτό το μονοθέσιο, άρχισε να γράφει την ιστορία του. Στο GP του Μονακό ξέσπασε καταιγίδα, όμως ο Senna έτρεχε με απίστευτους ρυθμούς κατακτώντας τη δεύτερη θέση πίσω από τον Alain Prost. Φυσικά θα μπορούσε να κερδίσει, αν δεν διέκοπταν τον αγώνα οι αγωνοδίκες. Εκείνη την ημέρα απέκτησε τη φήμη του ανίκητου στο βρεγμένο.

Το μονοθέσιο της Toleman στο τέλος της σεζόν αποσύρθηκε και στη συνέχεια πωλήθηκε στις ΗΠΑ. Πριν από μερικά χρόνια επέστρεψε στη Μ. Βρετανία και αποκαταστάθηκε πλήρως, έχοντας τον αυθεντικό κινητήρα και εξαρτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία Cars International το έβγαλε προς πώληση, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα θρυλικό μονοθέσιο με τη δική του ξεχωριστή θέση στην ιστορία της F1. Για την τιμή δεν γίνεται κανένας λόγος, αν και είμαστε βέβαιοι πως θα βρεθούν αρκετοί που θα θελήσουν να το αγοράσουν, προσφέροντας απίστευτα ποσά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης