Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το Σαββατοκύριακο θα γίνει στο Λονδίνο το μοναδικό ημίκλειστο E-Prix, προτελευταίος διπλός αγώνας της 8ης σεζόν για την Formula E .Η Nissan e.dams με οδηγούς τους Buemi και Günther βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου και ετοιμάζεται για τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2021/22 που θα γίνει στη μοναδική ημίκλειστη πίστα στο ExCeL London και στο Royal Victoria Dock.
Στον προηγούμενο γύρο στη Νέα Υόρκη, οι Sébastien Buemi και Maximilian Günther σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους στους προκριματικούς και έδειξαν σταθερό ρυθμό στον αγώνα, με τον Ελβετό οδηγό να συγκεντρώνει 10 βαθμούς, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση στον 11ο  γύρο.
Προς το παρόν οι επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας επικεντρώνονται στην εξέλιξη του μονοθεσίου, ενόψει των τεσσάρων τελικών αγώνων της σεζόν, που θα κλείσει με ένα “δικέφαλο” στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την επιστροφή του London E-Prix στον νέο του χώρο  την περασμένη σεζόν, η διοργάνωση έρχεται για δεύτερη φορά στην πίστα, η οποία έχει κάποιες μικρές τροποποιήσεις σε σχέση με τη διάταξη που χρησιμοποιήθηκε το 2021.

Η γραμμή εκκίνησης / τερματισμού της πίστας μήκους 2,141 χιλιομέτρων βασίζεται στο ExCeL London και το πρώτο μισό της πίστας λαμβάνει χώρα στην απίστευτα ομαλή και υψηλής πρόσφυσης επιφάνεια, σε εσωτερικούς χώρους. Στη συνέχεια, οι οδηγοί κατευθύνονται στην εξαιρετικά λεία άσφαλτο που περιβάλλει την αρένα, προτού επιστρέψουν στο εκθεσιακό κέντρο για τις τελευταίες στροφές, διανύοντας έναν ενδιαφέρον και μοναδικό γύρο.

Η ομάδα θα συνεχίσει να συνδέει την παρουσία της στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Ο Buemi θα αγωνιστεί ξανά με το #23 Nissan Ariya, που πήρε το όνομά του από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover SUV της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Günther θα αγωνιστεί με  το #22 Nissan LEAF, που πήρε το όνομά του από το γνωστό EV της Nissan που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ένας απο τους στόχους της είναι να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050. Ο επόμενος βασικός στόχος της γιαπωνέζικης φίρμας είναι να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Στοχεύει τέλος στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης