Αναμφισβήτητα το ράλι Dakar είναι το σκληρότερο Rally Raid στον πλανήτη και το σπουδαιότερο τεστ αντοχής για αγωνιστικά οχήματα παντός τύπου. Στον αγώνα η ομάδα της Red Bull θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με μια εντελώς νέα ομάδα στην οποία όμως θα συμμετέχουν γνωστοί αθλητές του είδους.
 
Πρόκειται για την Qatar Red Bull Rally Team, που αποτελείται από δύο παλαιότερους πρωταθλητές οι οποίοι θα οδηγήσουν τα ολοκαίνουργια και ειδικά σχεδιασμένα για την έρημο αυτοκίνητα της. Έτσι, πίσω από το τιμόνι του ενός θα βρεθεί ο πρωταθλητής Rally Dakar 2011 Nasser Al-Attiyah ενώ στο μπάκετ του δεύτερου οχήματος θα καθίσει ο νικητής του 2010 Carlos Sainz. Στη θέση του συνοδηγού θα βρίσκεται ένας πλοηγός, ο οποίος και αυτός έχει γευτεί την νίκη στο Rally Dakar. Παρέα στον Nasser στην έρημο, θα κάνει ο Lucas Cruz, ενώ ο Timo Gottschalk θα συντροφεύει τον Carlos. Το ενδιαφέρον σε αυτήν την ιστορία είναι ότι στο παρελθόν ο Lucas θριάμβευσε στο Rally Dakar παρέα με τον Carlos ενώ ο Timo εξασφάλισε την νίκη του παρέα με τον Nasser. Τώρα οι συνοδηγοί έχουν αλλάξει θέσεις για το Rally Dakar 2013.

Η πρωτοποριακή ιδέα πίσω από το όχημα της Qatar Red Bull Rally Team είναι o συνδυασμός του αμερικάνικου, στιβαρού και ανθεκτικού Baja Buggy, κατάλληλου για την έρημο, με την κορυφαία ευρωπαϊκή μηχανική ακρίβεια. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο project και το design του αυτοκινήτου ήταν η συμβολή και η πολύτιμη εμπειρία των οδηγών του Dakar. Ο Nasser και ο Carlos είχαν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία κατασκευής του βέλτιστου αυτοκινήτου για την πολυαναμενόμενη πρόκληση της ερήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα που θα οδηγεί ο Carlos και ο Nasser έχει υποβληθεί σε εκτενείς δοκιμές στα πιο δύσκολα terrain του πλανήτη, μια απαραίτητη διαδικασία της προετοιμασίας πριν τον αγώνα. Τόσο ο Nasser όσο και ο Carlos θα πρέπει να εναρμονιστούν απόλυτα με τα νέα τους οχήματα για να καταφέρουν να διασχίσουν επιτυχώς την απόσταση των 8.000 χλμ.  περνώντας μέσα από τις ερήμους του Περού, της Αργεντινής και της Χιλής. Παρόλο που έγιναν εξαντλητικές δοκιμές στο όχημα, μόνο όταν ξεκινήσει το Rally στις 5 Ιανουαρίου 2013 θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι αποτελέσματα θα μπορεί να περιμένει η Qatar Red Bull Racing Team στο ντεμπούτο της.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης