Ακόμα μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Sebastien Loeb, αυτήν τη φορά στα X-Games στο Los Angeles. Ο Γάλλος οδηγός, με το Citroën DS3 XL απόδοσης 545 ίππων, επικράτησε των μεγάλων του αντιπάλων, Travis Pastrana και Ken Block, δείχνοντας ανίκητος σε κάθε αναμέτρηση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τρεις κατατακτήριους γύρους, οι οποίοι καθόριζαν τη σειρά εκκίνησης για τον τελικό. Ένα από τα φαβορί, ο Travis Pastrana, χτύπησε στον τοίχο μόλις στην πρώτη στροφή, με τον Loeb να επικρατεί εύκολα σε όλους τους γύρους με χρόνο πάνω από 3 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον δεύτερο, Tanner Foust, αστέρι του Global Rallycross Champion. Παρ’ όλα αυτά, θα έπρεπε να αποδείξει τη δυναμική του στον τελικό, όπου θα έπρεπε να αντιμετωπίσει δέκα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από μια τέλεια εκκίνηση, ο Loeb βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα και σχημάτισε μια μικρή διαφορά από τους διώκτες του. Έχοντας διευρύνει τη διαφορά του από τον δεύτερο Ken Block, ο οδηγός της Citroën μπόρεσε να χαλαρώσει, όταν ο Αμερικανός οδηγός αντιμετώπισε ένα κλαταρισμένο ελαστικό. Στον τελικό, δεν έλαβαν τελικά μέρος οι Marcus Grönholm και Toomas Heikkinen, λόγω ατυχημάτων στις ελεύθερες δοκιμές.


Δείτε εδώ τον τελικό αγώνα των X-Games


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης