Έπειτα από τη χαώδη κατάσταση που επικράτησε το Σάββατο (12/1), λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της καταρρακτώδους βροχής, το Ράλι Dakar συνεχίζεται κανονικά από σήμερα (14/1). Οδηγοί και πληρώματα, θα διανύσουν στην ένατη ειδική διαδρομή, 593 χιλιόμετρα, πριν φθάσουν στην Κόρδοβα.

H Κυριακή, ήταν ημέρα ξεκούρασης για όλους, καθώς την προηγούμενη ημέρα, η βροχή και τα υπερχειλισμένα ποτάμια έκαναν τις διαδρομές κυριολεκτικά απροσπέλαστες. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την ΕΔ8, με μόλις πέντε αυτοκίνητα να καταφέρνουν να την ολοκληρώσουν και τους υπόλοιπους να παίρνουν το χρόνο που σημείωσε ο τελευταίος από τους πέντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος στη γενική είναι ο πολυνίκης του θεσμού, Stephane Peterhansel, με τον Nasser Al-Attiyah να ακολουθεί κατά πόδας, και τον Giniel de Villiers να βρίσκεται τρίτος με διαφορά 44 λεπτών. Στις μοτοσυκλέτες, ο David Casteu με Yamaha είναι επικεφαλής, με τον Faria της KTM να έχει διαφορά 11 λεπτών και τον «Chaleco» Lopez, επίσης με KTM, να απέχει ένα μόλις λεπτό από τον δεύτερο.

Στα quads, ο Marcos Patronelli παραμένει στην πρώτη θέση, ενώ στα φορτηγά οι De Rooy, Colsoul και Rodewald με Iveco έχουν την πρωτοπορία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης