Σκέφτονται να διοργανώσουν αγώνες αναβάσεων εντός Αττικής!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 10:58
Σκέφτονται να διοργανώσουν αγώνες αναβάσεων εντός Αττικής!
Αλλαγές με σκοπό την αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα γίνονται από την πλευρά της νεοσύστατης ομοσπονδίας αυτοκινήτου. Όπως όλα δείχνουν, το 2014 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα αλλάξουν πολλά πράγματα, έτσι ώστε οι αγώνες να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, των αγωνιζομένων και, φυσικά, των χορηγών.

Μονοήμεροι αγώνες...

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν καινοτόμες αποφάσεις. Μια από αυτές είναι και η οργάνωση του κυπέλλου αναβάσεων εντός Αττικής, το οποίο θα αποτελείται από 3-4 μονοήμερους αγώνες. Αυτήν τη στιγμή γίνονται σκέψεις για υλοποίηση της ιδέας, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την τελική απόφαση που θα παρθεί από την Ομοσπονδία. Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι να επιστρέψουν οδηγοί και αγωνιστικά αυτοκίνητα που είναι «παρκαρισμένα», αφού το κόστος για να λάβει κάποιος μέρος σε αγώνες έχει γίνει δυσβάσταχτο. Σε έναν τέτοιο θεσμό τα έξοδα θα μειωθούν, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό αγωνιζομένων να μπορεί να τρέχει σε αγώνες χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει μια περιουσία.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας

Tο zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αυτοκινήτου Μανώλη Χαλιβελάκη, ο οποίος δήλωσε: «Για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα θα πρέπει πρώτα να περάσει από την επιτροπή αναβάσεων και να την αποδεχθεί. Προσωπικά, θα ήθελα να δοκιμάσω έναν τέτοιο θεσμό. Προσπάθησα πέρυσι να κάνω έναν αγώνα και, εάν πήγαινε καλά, να φτιάχναμε ένα κύπελλο με τρεις αναβάσεις. Αν γίνει, οι οδηγοί θα κάνουν τρία περάσματα και θα μετρά το καλύτερο στο τέλος».


Πηγή φωτογραφίας: Photo Rally Press

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 12:42