Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Σε τρείς εβδομάδες γίνεται στην Αυστρία ο πέμπτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth. Με την πρόκληση των μαχών στην καρδιά της Στυρίας να πλησιάζει, ο Τζώρτζης δεν έχει την πολυτέλεια ξέγνοιαστων διακοπών. Αντίθετα, συνδυάζει δουλειά στον προσομοιωτή και γυμναστική, με στόχο να κατορθώσει να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος από την περίοδο που επικεντρώθηκε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ώστε να παραταχθεί στο Grid της Αυστρίας σε πλήρη σωματική και οδηγική ετοιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενόψει των τριών μαχών στο Red Bull Ring, ο 17χρονος Τζώρτζης  Μαρκογιάννης, βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στο οροπέδιο του Σπίλμπεγκ όπου συμμετείχε σε διήμερο δοκιμών με την ομάδα της CRAM Motorsport. Μετά την ολοκλήρωσή τους, μοιράστηκε το πρόγραμμα δουλειάς αυτού του τεστ .
Στις δοκιμές ο νεαρός οδηγός επικεντρώθηκε στο ιδανικό set-up του μονοθέσιου του, έκανε αρκετούς γύρους με φθαρμένα ελαστικά και προχώρησε στις ιδανικές ρυθμίσεις. Επικεντρώθηκε σε ρυθμούς  αγώνα. Με υψηλές θερμοκρασίες έκανε αρκετούς γύρους και συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες για την συμπεριφορά του αγωνιστικού του.

Τη δεύτερη ημέρα του τεστ χρησιμοποίησε φρέσκα ελαστικά και κινήθηκε σε ρυθμούς κατατακτήριων δοκιμών. Εκεί κατάφερε να βελτιώσει τους χρόνους του. Έκανε μάλιστα ρεκόρ κατά έξι δέκατα του δευτερολέπτου από τον καλύτερο της ημέρας.

Ο νεαρός οδηγός μετά τις δοκιμές είπε:
« Θεωρώ πως κατάφερα να προσαρμόσω αρκετά το οδηγικό μου στιλ στις απαιτήσεις του νέου μονοθεσίου. Γενικά λοιπόν είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε σε αυτό το διήμερο τεστ. Το πακέτο μας είναι αρκετά καλό. Έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο, νιώθουμε πως έχουμε βρει το σωστό set up και γενικά νιώθω πως έχω προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος μου ήταν αρκετά καλός, έχουμε θετικές ενδείξεις ενόψει των αγώνων του Σεπτεμβρίου. Θεωρώ πως στην Αυστρία θα έχουμε σταθερή άνοδο και θα καταφέρουμε επιτέλους να δούμε να αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα η σκληρή δουλειά που έχουμε καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι μία πίστα που ξέρω καλά άρα όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, θα είμαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσω και περιμένω πως θα είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω κάνει μέχρι τώρα».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης