Σοκ προκαλεί η σφοδρότητα της σύγκρουσης του μονοθεσίου του Γάλλου πιλότου της Formula 1 Ζιλ Μπιανκί, με τον γερανό που βρισκόταν σε μια επικίνδυνη στροφή της πίστας της Σουζούκα. Τη Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα που απεικονίζει την ακριβή στιγμή του ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διεξαγωγή του ιαπωνικού γκραν πρι της Formula 1 την Κυριακή, ο 25χρονος Γάλλος οδηγός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και έπεσε πάνω σε γερανό που βρισκόταν στο σημείο της στροφής 15. Ο γερανός βρισκόταν στο σημείο αυτό για να απομακρύνει τη Sauber του Αντριαν Σούτιλ που λίγο νωρίτερα είχε έξοδο.

Ο Μπιανκί διεκομίσθη σε γειτονικό νοσοκομείο με βαρύτατα τραύματα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Δείτε το βίντεο της σύγκρουσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλο το video της σύγκρουσης από κάμερα θεατή

Το ατύχημα προκάλεσε πανικό

To ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί κατά την διάρκεια του ιαπωνικού γκραν πρι έχει σοκάρει την φίλαθλη κοινή γνώμη. Ο πανικός που επικράτησε όταν συνέβη το ατύχημα ήταν φανερός και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις, γιατρών, ιατρικού προσωπικού και κριτών.

Φωτογραφία από σύγκρουση σε παλαιότερο αγώνα του Μπιανκί

Παρακολουθήστε τον πανικό που επικράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα του Μπιανκί

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν

Ήδη ο οδηγός έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ωστόσο δεν υπάρχει επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για την ακριβή κατάσταση της υγείας του.

To απόγευμα της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ματέο Μποντσιάνι, χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του Μπιανκί «κρίσιμη, αλλά σταθερή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου προέβη στις σχετικές δηλώσεις μπροστά από το νοσοκομείο στο Γιοκαΐτσι, μετά από σχετικό αίτημα των γονιών του 25χρονου Γάλλου, οι οποίοι είχαν φθάσει λίγο νωρίτερα.

Το μονοθέσιο της Marussia με το οποίο χτύπησε ο Ζιλ Μπιανκί...

Διαβάστε επίσης: Ατύχημα – σοκ στη Formula 1

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη φωτογραφία που δείχνει τον πιλότο της F1 μετά τη σύγκρουση

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης