Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός του 12ου ιστορικού ράλι Ακρόπολις που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο. Η πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των αγώνων από την ομοσπονδία έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη των αγώνων αυτοκινήτου και, φυσικά, για τον διεθνή μας αγώνα, ο οποίος εκτός από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ιστορικών Αυτοκινήτων, προσμετρά και για τους εγχώριους τίτλους Sporting και Regularity.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εορταστικού χαρακτήρα τελετή εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Το επόμενο τριήμερο, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα αγωνιστούν σε διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, καλύπτοντας συνολικά περίπου 800 χλμ. που περιλαμβάνουν 18 ειδικές διαδρομές και πολλαπλές ενδιάμεσες χρονομετρήσεις, διανυκτερεύοντας για δύο ημέρες στην πανέμορφη Ιτέα, πριν επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα και την Ακρόπολη το Σάββατο 18 Μαΐου για την τελετή τερματισμού. Μία ημέρα λιγότερη θα διαρκέσει ο αγώνας της κατηγορίας Sporting, o οποίος θα περιλαμβάνει ένα ασφάλτινο σκέλος (Παρασκευή 17/5) και ένα χωμάτινο (το Σάββατο 18/5) και συνολικά 9 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 152 χλμ. (79 άσφαλτος και 73 χώμα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 60ών γενεθλίων του ράλι Ακρόπολις, αποφάσισε εκτός από την καθιερωμένη επίσημη τελετή εκκίνησης της Ακρόπολης να διοργανώσει άλλες δύο στη Βερόνα της Ιταλίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, σύμφωνα με την παράδοση των αγώνων ράλι κατά τη δεκαετία του ’50.

Τον συνολικό αριθμό αλλά και τα ονόματα των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα μάθουμε στις 29 Απριλίου, οπότε και λήγει η διορία δηλώσεων συμμετοχής.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης