Μπορεί η Mercedes να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί στο πρώτο αγώνα της σεζόν, που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη την Κυριακή 16 Μαρτίου, ωστόσο, οι δύο οδηγοί της Ferrari πιστεύουν ότι, έχουν τις δυνατότητες να ανέβουν στο βάθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Fernando Alonso και Kimi Raikkonen, ανέφεραν ότι στα δύο πρώτα GP της σεζόν κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και πως θα πάνε τα πράγματα, λόγω των επαναστατικών αλλαγών που έχουν γίνει στα μονοθέσια. Όμως, θεωρούν ότι η Ferrari μπορεί να φανεί ανταγωνιστική και να πλασαριστεί στην τριάδα, αρκεί να μην κάνουν κανένα λάθος.

«Στον πρώτο αγώνα όλοι θα πάνε στα τυφλά, όσον αφορά τους χρόνους και την απόδοση. Κανείς δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση είναι πραγματικά. Η Mercedes δείχνει πολύ δυνατή αλλά οι δοκιμές είναι απλά δοκιμές. Δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι, ούτε και πολύ αισιόδοξοι. Αν κάνουμε τα πάντα σωστά θα έρθουν οι βαθμοί και το βάθρο, αν όχι, ίσως χαθεί ο αγώνας. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Φυσικά, πρέπει να προσέξουμε και την Red Bull. Όλοι μιλούν για τα προβλήματά της, αλλά μπορεί στον πρώτο αγώνα να δείξει άλλο πρόσωπο», τόνισε ο Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Raikkonen είπε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο όλα θα είναι άγνωστα. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε, αλλά πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρέπει να τερματίσουμε και ελπίζουμε να ανέβουμε στο βάθρο. Κάποιες ομάδες μπορεί να ταχύτερες, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα αγώνα. Ότι και αν συμβεί την Κυριακή, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε».

 Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης