Το 2022 ADAC Opel e-Rally Cup υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις και ποικιλομορφία. Σε πρώτη φάση, το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2022 έχει γίνει πολύ πιο ελκυστικό και έχει αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα. Εκτός από τους αγώνες στα πλαίσια του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 100 kW (136 hp) θα κάνουν την εμφάνισή τους σε εξίσου απαιτητικές και συναρπαστικές διοργανώσεις σε γειτονικές χώρες. Με τα ADAC Rally Sulingen, ADAC Rally Stemweder Berg, ADAC Saarland-Pfalz Rally και ADAC 3-Städte Rally να αποτελούν το σημείο αναφοράς επί γερμανικού εδάφους, οι συμμετέχοντες θα δώσουν επίσης το παρών στο Ράλι ELE στην Ολλανδία, στο Ράλι Weiz στην Αυστρία και στο Ράλι Mont Blanc στις Γαλλικές Άλπεις.

Καλύτερος ήχος και ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση
Παρά την υψηλή αξιοπιστία και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Opel Corsa-e Rally, η τεχνολογία του επαναστατικού αγωνιστικού αυτοκινήτου έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω. Για παράδειγμα, ένα ανασχεδιασμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης διασφαλίζει ότι οι οδηγοί μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τα 260 Nm ροπής του ηλεκτρικού κινητήρα. Το σύστημα ήχου έχει βελτιστοποιηθεί στα πλαίσια της αναβάθμισης στον τομέα της ασφάλειας, καθιστώντας έτσι το ηλεκτρικό Opel Corsa-e Rally ακόμα πιο αντιληπτό και εύηχο σε κάθε πέρασμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφίλ του εξηλεκτρισμένου αγωνιστικού θεσμού συνεχίζει να ενισχύεται.

Ομάδες και οδηγοί από όλη την Ευρώπη δείχνουν το ενδιαφέρον τους για το ADAC Opel e-Rally Cup, με τους νεότερους να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ και στη μοναδική ευκαιρία, αφού αποδείξουν τις ικανότητές τους, να προχωρήσουν στο θεσμό ADAC Opel Rally Junior Team την επόμενη χρονιά. Εκεί θα φιλοξενηθούν πίσω από το τιμόνι του Opel Corsa Rally4 και θα αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες ράλι.

O Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Opel, Jörg Schrott δήλωσε «Έχουμε αποδείξει ότι οι αγώνες ράλι με ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι συναρπαστικοί. Το Κύπελλο θα είναι ακόμα καλύτερο αυτή τη σεζόν, χάρη στο εξαιρετικά ελκυστικό ημερολόγιο και το fine tuning συγκεκριμένων τεχνολογιών.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ADAC Opel e-Rally Cup είναι ένας σημαντικός ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής βιωσιμότητας της ADAC, στην οποία ο βιώσιμος, προσανατολισμένος στο μέλλον μηχανοκίνητος αθλητισμός διαδραματίζει πρωτοποριακό ρόλο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ADAC Motorsport, Thomas Voss. «Το άθλημα υφίσταται μεγάλες αλλαγές. Η ADAC και η Opel θέλουν να συμβάλουν ενεργά σε αυτόν τον μετασχηματισμό και το πρώτο ηλεκτρικό κύπελλο αγώνων ράλι ενιαίου τύπου παγκοσμίως αποδεικνύει ήδη από σήμερα πώς μπορεί να φαντάζει το μέλλον.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης