Ακόμα μια σκληρή αλλά και άκρως αποκαλυπτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου με αποδέκτη την αρχή του σπορ, η οποία δεν είναι άλλη από την ΕΛΠΑ, αλλά και τις υποψήφιες ομοσπονδίες ΟΜΑΕ και ΕΛΟΑΑΜ (που έχουν κάνει γνωστό ότι θα ενωθούν). Με σχετική ενημέρωση προς τα Μέσα, γνωστοποιεί ότι από τις 15 Φεβρουαρίου έχει στείλει την παρακάτω επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους αποδέκτες ΕΛΠΑ, ΟΜΑΕ και ΕΛΟΑΑΜ, για την οποία δεν έχει πάρει καμία απάντηση, με αποτέλεσμα όλοι οι αγώνες να βρίσκονται στον αέρα:

Κύριοι,
 
Μετά από έντονες φήμες (που δεν έχουν διαψευστεί) για την ύπαρξη ή μη εν ισχύι ασφαλιστηρίου συμβολαίου και με αφορμή την αναβολή (για τον λόγο αυτό) εκδήλωσης Drift στο Kartodromo μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο ΣΟΑΑ εκφράζει την αγωνία των μελών του σχετικά με την τύχη των αγώνων αυτοκινήτου και καρτ που έχουν προκηρυχθεί το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτούμε λοιπόν τα εξής:
(1) Υπάρχει εν ισχύι ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ώστε να διοργανωθούν απρόσκοπτα οι διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2013;
(2) Με δεδομένο το ότι, τα χρήματα για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι χρήματα που έχουν καταβάλει οι αγωνιζόμενοι μέσω της έκδοσης αγωνιστικών αδειών, της πληρωμής παραβόλων συμμετοχής, της έκδοσης αγωνιστικών πινακίδων, κ.λπ., θέλουμε να μας πληροφορήσετε τι έγιναν τα χρήματα αυτά και πώς προέκυψε (το επίσης φημολογούμενο χωρίς δική σας διάψευση) χρέος των 110 χιλιάδων ευρώ, που θέτει σε κίνδυνο τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της χρονιάς;

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας, ώστε να ενημερώσουμε εγκαίρως τα μέλη μας.

Η εύλογη απορία των οδηγών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια της ενημέρωσης έχει ως εξής: «Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με την τύχη των αγώνων του τρέχοντος έτους, ενώ σαφώς δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση για το πού πήγαν τα χρήματα των αγωνιζομένων και δεν πληρώθηκε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Πέραν τούτου, το Δ.Σ. διατυπώνει τις έντονες αμφιβολίες του σχετικά με το πότε ανεστάλη η ισχύς του τρέχοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου, έχοντας κατά νου και το ενδεχόμενο να διοργανώθηκαν αγώνες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε δημόσια να μας ενημερώσει η οποιαδήποτε αρχή του σπορ (ΟΜΑΕ, ΕΠΑ-ΕΘΕΠΑ, ΕΛΟΑΑΜ κ.λπ.) ποια ακριβώς ημερομηνία έγινε η καταγγελία του ασφαλιστηρίου συμβολαίου από την ασφαλιστική εταιρεία.
Ως εκ τούτων το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. διαβεβαιώνει τους συναθλητές οδηγούς ότι θα παρακολουθήσει από κοντά και σε όλα τα επίπεδα τις διεργασίες εξασφάλισης νέου συμβολαίου και των ακριβών όρων αυτού, προκειμένου να μη διεξαχθεί κανενός είδους αγώνας αυτοκινήτου-καρτ χωρίς πλήρη ασφαλιστική κάλυψη».

Πηγή φωτογραφίας: Photo Rally Press

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης