Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στο πλαίσιο του αγωνιστικού τριημέρου στο Donington Park της Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στο βρεγμένο πρώτο σκέλος τερμάτισε στη 5η θέσηSuperbike πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος Yamaha R3 BLu cRU FIM European Cup 2021. Στο συγκεκριμένο θεσμό υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον με τον Γιάννη Περιστερά, αναβάτη της Yamaha, να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 16χρονος αναβάτης ήταν εξαιρετικός σε μια πίστα την οποία ελάχιστα γνώριζε. Μάλιστα στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να παλέψει στα ίσια για τη νίκη έχοντας μεγάλη μάχη με τον Giral. Τερμάτισε τελικά στη 4η θέση αφού βγήκε εκτός πίστας στην τελευταία στροφή έπειτα από επιθετική κίνηση (σχεδόν αντιαθλητική) του αντιπάλου του.

Δεύτερος στην κατηγορία των 16χρονων ο Περιστεράς στο Donington.

Πολύ δυνατός τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό ο Περιστεράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περιστεράς κατάφερε να πάρει το έπαθλο της 2ης θέσης στην κατηγορία των αναβατών μέχρι 16 ετών Πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες για την κίνηση του Giral με τον αγκώνα απέναντι στον Περιστεράδείχνοντας εξαιρετική ταχύτητα και προσαρμοστικότητα στη βρετανική πίστα.

Ο ίδιος ο Περιστεράς τόνισε μετά το τέλος του τριημέρου: “Πήγα καλά στο βρεγμένο, αλλά από το ξεκίνημα στον 2ο Αγώνα στο στεγνό η Yamaha R3 μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κατάφερα να είμαι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από το πρώτο γκρουπ. Τους πέρασα όλους και στον τελευταίο γύρο ξαναπέρασα μπροστά στην προτελευταία στροφή”.

Ο νεαρός αναβάτης στάθηκε και στην επιθετική κίνηση του αντιπάλου του. “Απογοητεύτηκα από την αντιαθλητική κίνηση του Giral, έχασα τη νίκη για 4 δέκατα και μάλιστα δεν τιμωρήθηκε ο συναθλητής μου. Αυτά έχουν οι αγώνες, τώρα θα προετοιμαστώ για το Άσσεν της Ολλανδίας που τρέχω στα τέλη Ιουλίου”.

Έδωσε τις μάχες του και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν δε δεχόταν την αντιαθλητική κίνηση του Giral στην τελευταία στροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο… ρινγκ οι νεαροί Έλληνες αναβάτες της Yamaha

Στο πλευρό ακόμα ενός Έλληνα αθλητή η Yamaha

Η Yamaha ανακοίνωσε τον ερχομό ενός νέου μοντέλου R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης