Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τα ελαστικά της Pirelli στη F1, με την ιταλική εταιρεία να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς προσπαθεί να βρει τη «χρυσή» τομή μεταξύ των ομάδων.

Η Pirelli είχε ανακοινώσει πριν από 15 μέρες περίπου ότι από το GP του Καναδά οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους νέα ελαστικά. Οι μυστικές δοκιμές με τη Mercedes όμως και η έντονη αντίδραση πολλών ομάδων, όπως της Red Bull, της Ferrari και της Force India, έφεραν τα πάνω κάτω και τα δεδομένα άλλαξαν για ακόμα μία φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο GP του Μονακό, η ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών συζήτησε με τις ομάδες και αποφάσισε να μη διαθέσει τελικά τα νέα ελαστικά στον Καναδά. Έτσι, όλοι θα έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής δύο σετ μέσης γόμας, τα οποία έχουν διαφοροποιηθεί ελάχιστα σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούσαν έως τώρα. Όπως αναφέρεται, τα τροποποιημένα ελαστικά έχουν μειωμένη θερμοκρασία λειτουργίας κατά 10 βαθμούς (από 115 σε 105 βαθμούς Κελσίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελαστικά θα δοκιμαστούν από όλους και εφόσον συμφωνήσουν οι πάντες, τότε και μόνο θα χρησιμοποιηθούν στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (8/6) και στον αγώνα της Κυριακής (9/6). 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης