Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
 

Μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις οχημάτων που διεξάγονται στην Ελλάδα τείνει να γίνει το Τατόι Circuit ΦΙΛΠΑ το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά. Περισσότεροι από 7.000 θεατές (σύμφωνα με τους ανθρώπους του αεροδρομίου) βρέθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοίου και απόλαυσαν ένα μοναδικό και ξεχωριστό θέαμα. Όπως αποδείχτηκε κατά το.. ήμισυ, καθώς οι περισσότεροι και λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποχώρησαν από τον χώρο που φιλοξενήθηκε η μεγάλη αυτή γιορτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέαμα και εμπειρία…
Σε κάθε περίπτωση και κατά γενική ομολογία η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στο συγκεκριμένο σημείο σίγουρα αποχώρησαν (έστω και… άτσαλα) με τις καλύτερες αναμνήσεις.  Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άλλων εποχών «παρέλασαν» στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που έστησαν οι άνθρωποι της ΦΙΛΠΑ, της μεγαλύτερη λέσχης κλασικών οχημάτων στην Ελλάδα. Ο Τάκης ΦωτεινόπουλοςΠαρουσία και ξένου εκπροσώπου (της FIVA), το επίπεδο του αγώνα έδειξε ιδιαίτερα υψηλό ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τάκης Φωτεινόπουλος μιλώντας στο zougla.gr τόνισε χαρακτηριστικά: «Και η τρίτη εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ στο Τατόι ήταν πολύ καλή. Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε για λίγο καθώς περιμέναμε να στεγνώσει η πίστα και να είναι ασφαλής για τους συμμετέχοντες. Κρίμα που δεν καταφέραμε να αποκαλύψαμε και την έκπληξη που ετοιμάζαμε μαζί με την λέσχη αλεξιπτωτιστών Μεγάρων που θα έκανε την εμφάνισή της από τον… ουρανό».

Οι κατηγορίες των αγωνιζομένων ήταν τέσσερις, δύο αυτοκινήτου και αντίστοιχες μοτοσικλέτας. Σε κάθε περίπτωση υπήρξε ένας αγώνας ακριβείας (Regularity) και ένας που τα οχήματα πήγαιναν γρήγορα (Sporting).

Για να δείτε τα αποτελέσματα της κατηγορίας Regularity αυτοκινήτων πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα της κατηγορίας Sporting αυτοκινήτων πατήστε
ΕΔΩ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να δείτε τα αποτελέσματα της κατηγορίας Regularity μοτοσικλετών πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα της κατηγορίας Sporting μοτοσικλετών πατήστε ΕΔΩ


Κλασικά αυτοκίνητα αλλά με το γκάζι τέρμα στο πάτωμα!!! (φωτό: auto classic)
 
Με αυτές τις συνθήκες έγινε από κάποια στιγμή και έπειτα αγώνας….

Δύσκολες συνθληκες για οδηγούς και αυτοκίνητα…


Άλλο πάντως το θέαμα στη βροχή…


Τερματισμός κα ικανοποίηση…


Λίγο πριν την εκκίνηση των μοτοσικλετών…


Εκκίνηση από τα πιτς…


Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές…


Τα σύννεφα έδειχναν από νωρίς τι θα επακολουθούσε…


Yamaha πολλών δεκαετιών πριν…


All Time Classic…


Είχε και τέτοιες μοτοσικλέτες στην εκδήλωση…


Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity λίγο πριν την εκκίνηση…


Ο κορυφαίος Γιώργος Ραπτόπουλος. Συνολικά 66 χρόνια σε αγώνες. Φυσικά δεν έλειψε (ως αγωνιζόμενος) από το 3ο Τατόι Circuit ΦΙΛΠΑ…


Από… Lamborghni Diablo μέχρι… φορμουλάκι!!!!


Ferrari 208 GT 4…


Μάχες… και στα ιστορικά Regularity…


Τέτοιες εικόνες θαύμασαν οι 7.000 θεατές…


Οικογένεια Λιβέρη. Τρεις άντρες (παππούς, μπαμπάς και εγγονός), μία ιστορία. Αυτή των αγώνων αυτοκινήτου από την μεριά της δημοσιογραφικής κάλυψης…


Οι ουρανοί ανοίγουν και ο κόσμος τρέχει να.. κρυφτεί…


Ο Βούλγαρης ήταν εκεί… (φωτό: auto classic)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης