Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κορυφαίο πιλότο της Formula 1 Χουάν Μανουέλ Φάντζιο που κατάφερε να κατακτήσει με τέσσερις
Ο Φάντζιο συμμετείχε σε 51 γκραν πρι της Formula 1 και κέρδισε τα 24διαφορετικές ομάδες παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Ο Αργεντινός γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 105 χρόνια (24 Ιουνίου 1911), και κατάφερε να κερδίσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 (1951,1954-1957), με τις Alfa Romeo, Maserati, Ferrari και Mercedes. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1 ήρθε δεύτερος! 

Θεωρείται πολύ σημαντική προσωπικότητα, ενώ στη μνήμη των φιλάθλων έχει μείνει ως ένας από τους κορυφαίους στην παγκόσμια ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Χουάν Μανουέ Φάντζιο γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1911 και απεβίωσε στις 17 Ιουλίου 1995

Αντιπρόσωπος της Mercedes

Εκτός από οδηγός αγώνων ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο ήταν και αντιπρόσωπος της Mercedes στην Αργεντινή (μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας).

Επίσης, θα μείνει στην ιστορία η απαγωγή του από άνδρες του Φιντέλ Κάστρο στις 23 Φεβρουαρίου 1958 που σκοπός τους ήταν να σταματήσουν αγώνα της Formula 1 και να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους. Τελικά ο αγώνας έγινε κανονικά και ο Φιντέλ Κάστρο τον άφησε ελεύθερο χωρίς να τον πειράξουν.

O Αργεντίνος με αγωνιστικό της Mercedes...

Αφιερωμένο στα 105α γενέθλια του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο το σημερινό doodle της Google

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης