Μια ειδική διαδρομή και λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα στα πιο αφιλόξενα εδάφη, είναι αρκετά για να ανατρέψουν τα πάντα στο φημισμένο Ράλι Ντακάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Cyrill Despres έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση στην τέταρτη ειδική διαδρομή του αγώνα (San Salvador de Jujuy- Tupiza), οδήγησε εξαιρετικά το Peugeot 3008 DKR και σκαρφάλωσε από την 5η θέση της γενικής κατάταξης στην πρώτη, αφήνοντας δεύτερο τον Stephane Peterhansel με το άλλο 3008DKR, τρίτο τον Hirvonnen με ΜΙΝΙ και τέταρτο τον Loeb.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Despres στο Ντακάρ με αυτοκίνητο. Θυμίζουμε πως ο Γάλλος έχει κερδίσει τον θρυλικό Ράλι πέντε φορές στην καριέρα του με μοτοσικλέτα και θεωρείται «μύθος». Ο φετινός αγώνας είναι συγκλονιστικός, με τη διαφορά των πέντε πρώτων να είναι μόλις στα 10 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπλήξεις έχουμε και στις μοτοσικλέτες, με τον Pablo Quintanilla (Husqvarna) να ανεβαίνει δεύτερος πίσω απο τον Barreda Bort (Honda) και το μεγάλο φαβορί Toby Price να αποσύρεται. O Αυστραλός έχασε τον έλεγχο της KTM, έπεσε άτσαλα στο έδαφος και έσπασε το αριστερό μηριαίο οστό.

Στα Quad, ο Walter Nosiglia σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του και ανέβηκε τέταρτος. Ο Sergey Karyakin δίνει σκληρή μάχη με τον Casale για την κορυφή, έχοντας μόλις 28 δευτερόλεπτα διαφορά! Στα φορτηγά ο Gerard de Rooy (Iveco) βρήκε επιτέλους ρυθμό και ανέκτησε αρκετές θέσεις, με τον Dmitry Sotnikov (Kamaz) να είναι 1ος.

Σήμερα πραγματοποιείται η πέμπτη ειδική διαδρομή (Tupiza- Oruro) συνολικού μήκους 692 χιλιομέτρων.


Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης