Το 2001 έχασε τα κάτω άκρα σε ατύχημα στην πίστα του Lausitzring. Δεν τα παράτησε ποτέ όμως. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στα circuit, στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ποδηλασία με αμαξίδιο, έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και στο Ironman, κατακτώντας 10 χρυσά μετάλλια και αποσπώντας αμέτρητες διακρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Alex Zanardi είναι το απόλυτο παράδειγμα πίστης, δύναμης και αφοσίωσης. Ζει με απίστευτο ενθουσιασμό, θεωρεί ότι επέζησε από θαύμα και γι’ αυτό αποκαλεί την ημέρα του ατυχήματος ως τα δεύτερα γενέθλιά του.

Στα τέλη του μήνα θα λάβει μέρος στον αγώνα αντοχής Daytona 24 Hours με μία BMW M8 GTE. Αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται με την ομάδα Rahal Letterman Lanigan Racing. Οι μηχανικοί έχουν τροποποιήσει το τιμόνι, το γκάζι, το φρένο και τον μοχλό ταχυτήτων προκειμένου να μπορεί να τα χειρίζεται όλα με τα χέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρακάτω video βλέπουμε τον Ιταλό να συμμετέχει κανονικά στις δοκιμές αλλαγής των οδηγών, μπαίνοντας και βγαίνοντας σαν αίλουρος από το cock-pit και δένοντας με αστραπιαίες κινήσεις τον team-mate του.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης