Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάστημα 15-16 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο περίφημος αγώνας 24 ώρες του Le Mans. Στη γαλλική πίστα θα βρεθούν πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών και η αγωνιστική ομάδα της Ford που θα δώσει το παρών με το GT.

Τα συγκεκριμένα χρώματα φέρουν την ονομασία «Celebration Liveries»Συνολικά τέσσερα εργοστασιακά Ford GT θα είναι βαμμένα σε… αγωνιστικά χρώματα και θα είναι αφιερωμένα στις επιτυχίες της Ford στο Le Mans, τόσο των τελευταίων χρόνων όσο και εκείνων της δεκαετίας του ’60. Ο εφετινός 24ωρος αγώνας θα είναι ο τελευταίος για το τρέχον εργοστασιακό πρόγραμμα του Ford GT στο Le Mans σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ακόμη ενός σημαντικού κεφαλαίου για τα εργοστασιακά Ford στον περίφημο αγώνα αντοχής.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση των Ford GT με την εορταστική «ενδυμασία» τους θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στις επίσημες δοκιμές του Le Mans.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ford GT με το #66, που θα οδηγήσουν ο Γερμανός Stefan Mücke, ο Γάλλος Olivier Pla και ο Αμερικανός Billy Johnson, είναι βαμμένο μαύρο και παραπέμπει στο Ford GT40 των Bruce McLaren και Chris Amon που κέρδισε στο Le Mans το 1966Το Ford GT40, με το οποίο πήραν τη νίκη στο Le Mans το 1967 οι Dan Gurney και A.J. Foyt, τιμάται με τα νέα χρώματα του Ford GT με το #67 που θα οδηγήσουν οι Βρετανοί Andy Priaulx και Harry Tincknell με τον Αμερικανό Jonathan BomaritoTο Ford GT με το #68 είναι ο πιο πρόσφατος νικητής της Ford στο Le Mans, έχοντας πάρει πρώτο την καρό σημαία του τερματισμού στον αγώνα του 2016. Ο Γερμανός Dirk Müller, ο Αμερικανός Joey Hand και ο Γάλλος Sébastien Bourdais θα τρέξουν με τα χρώματα του αυτοκινήτου που κατέκτησε τη νίκη στο Le Mans το 2016Το Ford GT με το #69, που θα οδηγήσει ο Νεοζηλανδός Scott Dixon μαζί με τον Αυστραλό  Ryan Briscoe και τον Βρετανό Richard Westbrook, θα έχει τα ίδια αγωνιστικά χρώματα με το Ford GT40 που είχε ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου στο ένδοξο Le Mans του 1966, όπου η Ford έγραψε ιστορία κάνοντας το 1-2-3

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης