Ο οδηγός αγώνων Σπύρος Δέλλας (φωτογραφία κάτω) και υπεύθυνος επικοινωνίας της λέσχης αυτοκινήτου Τρίπολης μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα που είχε ο οδηγός αγώνων Μάριος Ηλιόπουλος.

Η επιστολή
Σχετικά με το δημοσίευμα του Μάριου Ηλιόπουλου θα ήθελα να αναφέρω οτι η ανάβαση ΑχλαδόκαμπουΟ Σπύρος Δέλλας... είναι μια ασφαλής κ αρκετά φαρδιά διαδρομή η οποία χαίρει αποδοχής των στελεχών της ΟΜΑΕ, του συνδέσμου οδηγών αγώνων ΣΟΑΑ και πλήθος αγωνιζόμενων εδώ και χρόνια. Μια ανάβαση που μέτρα τριψήφιο αριθμό συμμέτοχων κάθε χρονιά. Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας του αγώνα στη περίπτωση του ατυχήματος του κ. Ηλιόπουλου στη συγκεκριμένη στροφή (Κ3), τα οποία είδε στις αναγνωρίσεις του, τα λάστιχα ήταν τοποθετημένα από το σωματείο μας (ΑΛ.Τριπολης) σε οκτάδες βιδωτά (έτσι ενώνονται κ μετατρέπονται σε λαστιχωτή μπαριέρα) πληρώντας προδιαγραφές ευρωπαϊκών αναβάσεων κάτι που δεν εφαρμόζεται στη χώρα μας από κανένα άλλο σωματείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη περίπτωση που τα λάστιχα απουσίαζαν το αυτοκίνητο είχε μεγάλες πιθανότητες να “καρφωθεί” στις προστατευτικές μπαριέρες και να είχαμε κάτι αντίστοιχο με το ατύχημα του Κούμπιτσα ή να βλέπαμε λάστιχα να εκτοξεύονται στον αέρα, πάνω σε κριτές και θεατές του αγώνα. Όσον αφορά τη συμμετοχή του κ. Ηλιόπουλου την επομένη του ατυχήματος με άλλο αυτοκίνητο και για ότι του το απαγόρευσε η οργάνωση θέλω να αναφέρω τον σχετικό κανονισμό  αναβάσεων της ΟΜΑΕ ΕΠΑ ο οποίος απαγορεύει τη συμμέτοχη με αυτοκίνητο άλλης μάρκας στον αγώνα. Ο ίδιος κανονισμός επιτρέπει συμμετοχή με άλλο αυτοκίνητο από το δηλωθέν μόνο στις δοκιμές, εφόσον το επιτρέψουν οι αγωνοδίκες- τεχνικοί.

Όπως είναι προφανές οι λέσχες που διοργάνωσαν το συγκεκριμένο αγώνα (ΑΛ.Τριπολης κ start line ) δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να επεμβαίνουν στους κανονισμούς της ανώτατης Αρχής του αθλήματος και είμαι σίγουρος πως αυτό βρίσκει απολυτά σύμφωνο τον Πρόεδρο του συνδέσμου οδηγών αγώνων (ΣΟΑΑ) κ. Μάριο Ηλιόπουλο που οφείλει να ξέρει τους κανονισμούς καθώς ο ίδιος είναι υπέρμαχος των κανονισμών, της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος θα ήθελα να πω, πως τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΑΛ.Τρίπολης λυπούμαστε βαθύτατα για το σοβαρό ατύχημα του κ. Ηλιόπουλου, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε καλούς αγώνες στο υπόλοιπο πρωτάθλημα.

Με εκτίμηση Δέλλας Σπύρος.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης